USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

962 OYLA YENİDEN GENEL BAŞKAN

962 OYLA YENİDEN GENEL BAŞKAN

962 OYLA YENİDEN GENEL BAŞKAN
05-11-2019 01:04
Google News

Milli Görüş´ün temsilcisi Saadet Partisi´nin 7. Olağan Büyük Kongresi Ankara´da gerçekleştirildi. Tek aday olan hemşerimiz Temel Karamollaoğlu için kayıtlı 965 delege oy kullandı. Üç oyun geçersiz sayıldığı seçimde Karamollaoğlu, geçerli 962 oyun tamamını alarak tekrar genel başkan oldu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, coşku ve sevgi gösterileri eşliğinde başladığı konuşmasında, ?Bu dava, bu sevda, bu vatan bizimdir. Karacaoğlan bizim, Dadaloğlu bizim, Yunus Emre bizimdir. Ahmed Yesevi, Pir Sultan Abdal, Hacı Bektaş, Mevlânâ bizimdir. ?Kürt´ü, Türk´ü ve Çerkez´i... Hep Adem´in oğlu kızı... Beraberce şehit gazi´ diyen Âşık Veysel bizimdir. Semah bizim, halay bizim, horon bizimdir. Munzur bizim, Fırat bizim, Kaz Dağları bizimdir. Madımak, Roboski, Başbağlar bizimdir. Yasin Börü, Eren Bülbül, Berkin Elvan bizimdir. Acısı bizim, sevinci bizim, kederi bizim, türküsü bizimdir. Bu çağrımız; Kürt´e, Türk´e, Alevi´ye, Sünni´ye, Laz´a, Çerkez´e, Arnavut´a, Boşnak´adır. Bu çağrımız; dindara, muhafazakâra, liberale, sosyal demokratadır. Görüşü, düşüncesi ne olursa olsun, 82 milyon ülke evladınadır. Gelin canlar bir olalım. İşi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. Bu dünya kimseye kalmaz? ifadelerini kullandı.

Milli Görüş Hareketi´nin siyaset sahnesine çıkışının 50´nci yılında olmaları nedeniyle tarihi bir gün yaşadıklarını belirten Karamollaoğlu, ?Dile kolay, tam 50 yıl! 50 yıldır hak, adalet, üretim, kalkınma, şahsiyetli dış politika, önce ahlak ve maneviyat, düşmanlaştırma ve ötekileştirme değil, kardeşlik ve kucaklaşma diyoruz. Erbakan Hocamız 50 yıl önce ?Bir çiçekle bahar olmaz´ diyenlere karşı ?Evet ama her bahar bir çiçekle başlar´ diyerek Konya´da ilk adımı attı. İşte bu salonda, gelecek baharları müjdeleyen çiçekler var. Karadeniz´in, Ege´nin, Toroslar´ın, Kaçkarlar´ın kardelenleri var. Bundan 50 yıl önce, 1969 yılında Bağımsızlar Hareketi´nde hangi inançla yola çıktıysak, MNP´yi, MSP´yi, Refah´ı, Fazilet´i kurarken hangi ruh ve heyecana sahipsek bugün de Saadet Partisi olarak, aynı coşku ve aynı inançla hedefe doğru yürüyoruz? dedi.

Karamollaoğlu, ?Bu vesileyle, bu hareketin ruh iklimini oluşturan, maddi ve manevi temellerini atan Eşref Edip´i, Metin Yüksel´i, Fehmi Cumalıoğlu´nu, Fehim Adak´ı, Cevat Ayhan´ı, Bahri Zengin´i, Ali Oğuz´u, Süleyman Arif Emre´yi, Ahmet Derin´i, Oya Akgönenç´i, Ali Soylu´yu, Adnan Demirtürk´ü ve adını sayamadığımız nice kahramanı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ve yine, ?Takatinin sonuna kadar mücadele´ etmenin destanlaşmış birer önekleri olarak değerli dava büyüklerimize, Kurucu Genel Başkanımız Muhterem Recai Kutan´a, Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız Muhterem Oğuzhan Asiltürk´e, Şevket Kazan´a, Yasin Hatipoğlu´na, Ahmet Tekdal´a, Lütfi Doğan´a sağlıklı uzun ömürler diliyorum.? diye konuştu.

?BU SALONDA GÜCE

TESLİM OLMAYANLAR VAR?

?Gelecek 50 yılı da yine Milli Görüşçüler inşa edecek? diyen Karamollaoğlu, ?Çünkü Saadet Partisi; siyaseti mevki ve makam için değil, Allah rızası için yapan, tertemiz bir kadronun adıdır. Bu kadro kimseye tuzak kurmaz. Kimseye kumpas yapmaz. Kimse ile gizli kapaklı işlerde bulunmaz. Bu kadronun tek bir derdi vardır, o da bu ülkeye, bu millete olan aşkıdır, sevdasıdır. Allah sizlerden razı olsun. Sizler Türkiye´nin umudusunuz. Türkiye´nin aydınlık geleceğisiniz. Biz çizgimizden taviz vermedik, yolumuzdan dönmedik. Rüzgâra, konjonktüre, makama, mevkiye göre yön değiştirmedik. O yüzden, istikrar görmek isteyen, bu salona baksın. ?Diklenmek´ değil ?dik durmak´ nasıl olur görmek isteyen, bu salona baksın. Bu salonda güce teslim olmayanlar var. Haksızlığa boyun eğmeyenler var. İlk virajda veda edenler değil, ahde vefa gösterenler var. Aldatmayanlar var, aldatılamayanlar var. Bu salonda Anadolu´nun aslanları var. İyi ki varsınız. Allah sizlerden razı olsun? ifadelerini kullandı.

?İPOTEK EDİLMİŞ

BİR TÜRKİYE VAR?

Karamollaoğlu, ?Bilindiği gibi 3 Kasım 2002 yakın tarihimizin önemli kırılma noktalarından birine şahit olmuş, AK Parti iktidar olmuştur. Milletimiz 3 Kasım 2002´de AK Parti´ye temelde şu 5 şeyi gerçekleştirmek üzere oy vermişti. Neydi bunlar? Müreffeh bir Türkiye. Güçlü bir Türkiye. Özgür bir Türkiye. Öncü bir Türkiye. Adaletin hâkim olduğu bir Türkiye. Fakat ekonomiden ekolojiye, adaletten demokrasiye, tarımdan sanayiye, eğitimden dış politikaya sürekli savrulan bir Türkiye var. Ekonomisi dar boğaza girmiş, tarım ve hayvancılığı bitmiş, bütün birikimleri ?Varlık Fonu´ adı altında ipotek edilmiş bir Türkiye var. Yaklaşık 500 binin üzerinde çiftçinin tarımı bıraktığı, 3 milyon hektardan fazla tarım arazisinin betona, inşaata kurban edildiği bir Türkiye var. Cumhuriyet tarihinde ilk kez, borçlanabilmek için ?Borçlanma Genel Müdürlüğü´ kurmak zorunda kalmış bir Türkiye var? dedi.

?BİZ HİÇBİR PARTİNİN

HASMI DEĞİLİZ?

Karamollaoğlu, ?Saadet Partisi hiçbir kimsenin, hiçbir partinin hasmı veya düşmanı değildir. Biz partileri değil politikaları eleştiririz. Biz kişileri değil zihniyetleri eleştiririz. Bu yüzden 50 yıl boyunca milletin inancıyla, değerleriyle mücadele edenlere nasıl karşı çıktıysak, bugün de milletin inancını istismar edenlere karşı çıkıyoruz. 50 yıl boyunca halkın değil, tankın yanında duranlara nasıl karşı çıktıysak bugün de halkın değil rantın yanında duranlara karşı çıkıyoruz. 50 yıl boyunca milletin iradesine ipotek koymaya kalkan laikçi, dayatmacı vesayet anlayışına nasıl karşı çıktıysak bugün de vesayeti kaldıracağız diyerek iktidara gelip, kendi kişisel vesayetlerini kurmaya kalkanlara karşı çıkıyoruz. Kınayanların kınamasına aldırmadan inandığımız doğruları en gür şekilde haykırmaya devam edeceğiz. Çünkü Milli Görüş gömleği ilikleriyle değil, ilkeleriyle ünlüdür? ifadelerini kullandı.

?DEVLET KİMLİK DAYATAMAZ?

Türkiye´nin din ve laiklik üzerinden yürütülen tartışmalı yılları geride bırakması gerektiğini söyleyen Karamollaoğlu, ?Din, herhangi bir sosyal grup ya da partinin tekelinde olmadığı gibi, laiklik de, herkesin dini, siyasi ve sosyal görüşlerini rahatlıkla ifade edebilmesinin teminatı olarak anlaşılmalıdır. Devletin vazifesi kimlik dayatmak değil; var olan kimliklerin devlet şemsiyesi altında huzur ve barış içerisinde varlıklarını sürdürme ve geliştirme imkânlarını sağlamaktır. Saadet Partisi, dinin siyaset tarafından bir araç olarak kullanılmasına da, laiklik adı altında dini özgürlüklerin yok edilmesine de karşıdır? açıklamasında bulundu.

?ADALET OLMAZSA OLMAZ?

?Adalet olmazsa olmaz? diyen Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

?Merhametsiz adalet hiç olmaz. Devletin bekası da, milletin refahı da ancak adalet ile mümkündür. İdare ve iradede temel ölçüt hukuk olacaktır. Tüm iş ve icraatlarımızı hukuki norm ve ilkeler çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Hiçbir şart hukuk kurallarının çiğnenmesini meşrulaştırmayacaktır. Herkesin Ankara´da hakimler var diyebileceği bir Türkiye´yi kuracağız. Bunun mücadelesini vereceğiz. Bugünkü sistem ülke sorunlarına çare olmak bir yana, bizatihi sorunun kaynağı haline gelmiştir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi´yle birlikte Meclis´in, yürütme üzerindeki denetim ve sorgulama gücü elinden alınmış, yürütmeyi denetlemesi gereken yargı da yürütmenin etkisine girmiştir. Bu şartlarda; Saadet Partisi için kuvvetler ayrılığı vazgeçilmez prensiplerden bir tanesidir. Haksızlık yapan en üst mevkideki bir insan da olsa, karşısında hakkın söylenebileceği bir düzen inşa edeceğiz.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
15.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü