USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Et ve Süt Üretici Birlikleri Neden Suskun?

Son dönemlerde yükselen kırmızı et fiyatları vatandaşın cebini yakarken artan et fiyatlarına rağmen çiğ süt fiyatları düşmeye başladı. Fiyatlardaki düzensizlik et ve süt üreticilerini mağdur ederken özellikle Sivas’ta Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile Sivas Süt Üreticileri Birliği’nin suskunluğu üreticinin tepkisine neden oldu.

Et ve Süt Üretici Birlikleri Neden Suskun?
29-03-2023 11:36
SİVAS
Google News

Yunus BUDAKTAŞ

Ramazanın hemen öncesinde artmaya başlayan kırmızı et fiyatları tüketiciyi canından bezdirirken kilosunun 200 lirayı aşmasıyla kırmızı et sofralardan yavaş yavaş çekildi. Artan girdi maliyetlerinin ardından üretici bu maliyeti kırmızı ete yansıtırken vatandaş ise yükselen fiyatlarla beraber kırmızı ete hasret kaldı.

Kırmızı ette yaşanan bu gelişmelere paralel olarak çiğ süt fiyatlarındaki düzensizlikte üreticileri isyan noktasına getirdi. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında 8,50 lira referans fiyatının üzerinden süt alımı yapılırken devam eden süreçte çiğ sütün kilosu 11-12 liraya kadar yükselmişti. Ancak Şubat ayından itibaren çiğ sütün fiyatı yeniden düşmeye başladı. Düşen fiyatlar üreticinin mağdur olmasına neden olurken özellikle et fiyatının da yükselmesiyle üreticiler süt ineklerini kesime göndermeye başladı.

Hem kırmızı ette hem de süt fiyatlarındaki yaşanan bu dalgalanma hem üreticiyi hem de tüketiciyi mağdur ederken et ve süt üretici birliklerinin üreticilerin orunlarıyla ilgilenmediği ifade edildi. Konuyla ilgili görüş bildiren Sivaslı üreticiler yaşanan bu sorunlar karşısında dertlerini anlatacakları bir muhatap bulamadıklarını dile getiriyor. Üreticiler Sivas Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Sivas Süt Üretici Birliği başkanlarının koltuklarında oturduklarını üreticinin hiçbir sorununa çare aramadıklarını ifade etti. Konuyla ilgili konuşan üreticiler, “Birlik başkanları düzenli olarak biz üreticilerden aidatlarını alıyorlar. Paralarını ceplerini koyuyorlar. Ancak konu üreticinin mağduriyeti söz konusu olduğu zaman muhatap bulamıyoruz. Birlik başkanları tabiri caizse 3 maymunu oynuyor. Fiyatlar bir yükseliyor bir düşüyor. Hem vatandaş mağdur oluyor hem üretici. Birlik başkanlarının neden sessiz kaldığını anlamıyoruz.” diye konuştu.

Üreticilerin yaşadığı bu mağduriyet üzerine vatandaşın sorununu gündeme taşıma ve kamuoyunu aydınlatma gayesiyle ulaşmaya çalıştığımız Sivas Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile Sivas Süt Üreticileri Birliği’nden bir dönüş alamadık. Üreticilerin sorunlarına çözüm üretilmesi noktasında kamuoyu Sivas Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Sivas Süt Üretici Birliği’nden açıklama yapılmasını bekliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü