USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HARİKA DÖNÜŞÜM

HARİKA DÖNÜŞÜM

HARİKA  DÖNÜŞÜM
14-03-2017 08:51
Google News

EV SAHİPLERİNE KİRA

Bölgeye kat kat değer katacak dönüşümün 3 yılda tamamlanmasının planladığını belirten Belediye Başkanı Aydın ?Evlerin enkazı, bahçe ve ağaçlarının parasını, ev sahiplerinin kiralarını biz ödeyeceğiz. Vatandaş müteahhitlerle anlaşarak evini, arsasını verip dairesini alacak. Böylece bu dönüşümü yapacağız, o bölge yeni cazibe merkezi olacak, çok değerlenecek? dedi.

 

?ESKİSİ Mİ, YENİSİ Mİ?

Kentsel dönüşüm sonrasında mahallenin ortaya çıkacak yeni halini görsel ve resimlerle gösteren Başkan Aydın, salondakilere?Eskisi mi, yenisi mi?? diye sordu ve ?Bunun kararını sizler vereceksiniz. Eğer siz burada bu çalışmanın yapılmasını istemezseniz, vebal sizin olur o zaman biz bu çalışmayı başka mahallelerde yaparız, biz istiyoruz ki burası Sivas´ın incisi olsun. Kat kat değerlensin? dedi.

 

BİR MİLYON METREKARE

Esentepe ve Yunus Emre´deki bir milyon metrekarelik alanda yapılması planlanan Kentsel Dönüşümün tasarım çalışması için 3 milyon lira harcandığını söyleyen Başkan Aydın´a, tasarımı gören semt sakinlerinden büyük destek geldi. Aydın ?Kentsel dönüşümü fırsata çevirmek istedik, mülklerin değerinin artmasını bu bölgenin yeni cazibe merkezi olmasını planladık? dedi.

 Nurettin ÇUKURYURT

Belediye Başkanı Sami Aydın, Esentepe ve Yunus Emre Mahallelerinin Kentsel Dönüşüm projesi tasarımının tamamlandığını belirtti, projenin görselleri ile resimleri görücüye çıktı.

Başkan Sami Aydın´ın prestij projelerinden birisi olan Esentepe ve Yunus Emre Kentsel Dönüşüm Projesinin tasarımları önceki gün önceki gün Süleyman Demirel İlkokulunda mahalle sakinlerine Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı´nın düzenlediği bölge toplantısında tanıtıldı.

 

BAŞBANA BÜYÜK DESTEK

Şehrin güneyinden sonra kuzey bölgesine de büyük ölçüde değer katacak olan Kentsel dönüşüm tasarımları görselleriyle ilgili yapılan ilk değerlendirmelerde, dönüşüme olumlu not verilirken, bölge sakinlerinin Başkan Aydın´a destek verdikleri gözlendi.

Mevcut yapısı ile şehre yakışmayan bir görüntüye sahip olan plansız kentleşmenin örneği konumundaki Esentepe ve Yunus Emre mahallesinde yapılacak değişimi anlatan Başkan Sami Aydın´a salondakilerden büyük destek aldı.

TASARIMA 3 MİLYON

Başkan Aydın, ?Bugüne kadar 3 milyon liralık bir harcama yaparak Esentepe ve Yunus Emre mahallesinin kentsel tasarım çalışmalarını yaparak alanın mülkiyet hakları tespit edildi. Bu bölgede uzun süreler bende yaşadım. Bölgenin sorunlarını biliyorum. Özellikle Yunus Emre Mahallesinin bir bölümü Esentepe´nin ise büyük çoğunluğu imarla ilgili sorunlar yaşıyordu. 70´li yıllarda vatandaşlar gelerek evlerini yapmış ama imarını çözmek bugüne kadar mümkün olmadı. Kentsel dönüşümü fırsata çevirmek istedik. Sizlerin büyük zorlukla elde ettiğiniz mülklerin değerinin artmasını bu bölgenin yeni cazibe merkezi olmasını istedik. Biliyoruz ki bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın tamamına yakını şehrimizin kırsalından gelen insanlarımız. Burası Sivas´ın en kıymetli bölgelerinden biri olacak.? dedi.

 BİR MİLYON METREKARE

Kentsel dönüşüm hattıyla ilgili bilgiler de veren Başkan Aydın, ?Bölgenin Hayri Sığırcı Caddesi´nden Sivas Lisesine kadar uzanan kısmı doğu sınırıdır, Güney sınırı Menderes Caddesi, batı sınırı Esentepe Caddesi ve bunun bir bölümü de Tuzlugöl Mahallesi´ne uzanıyor. Tamamı bir milyon metrekarenin üzerinde bir alan. Bu alanı bir bütün olarak tamamı boş bir arazi gibi planlayarak projeyi gerçekleştireceğiz. Sizler buradaki mülklerinizi değerlendirirken bir müteahhite kat karşılığı veriyorsunuz. Müteahhitte eviniz varsa evinizi yıkıyor, yeni bina yapıyor. Size de arsanız veya evinizin karşılığında daire veriyor.?dedi.

36 KİRA PARASI

Evlerin enkazı, varsa bahçesindeki ağaçların parasını ödeyeceklerini, ev sahiplerinin 36 ay süreyle kiralarını da karşılayacaklarını ifade eden Başkan Aydın, ?Biz yıktığımız, çöpe attığımız enkazada para veriyoruz. Bahçenizle, duvarınız varsa onun parasını da ödüyoruz. Ağacınız varsa onun parasını da ödeyeceğiz. Buna ilave olarak 36 aya kadar sizlere evleri yıktığımız andan itibaren kiralarınızı ödüyoruz. Bizi yakinen tanıyorsunuz bende bir köylü çocuğu olarak buradaki vatandaşımızın mülkiyet değerleri bir ise iki olsun, iki ise dört olsun istiyorum. Sivas´ın gelişmesi için sizin kazanmanız lazım.? dedi.

 

?ESKİSİ Mİ, YENİSİ Mİ ??

Başkan Aydın daha sonra, Kentsel dönüşüm sonrasında mahallenin ortaya çıkacak yeni halini görsel ve resimlerle göstererek, ?Eskisi mi, yenisi mi?? diye sordu ve ?Bunun kararını sizler vereceksiniz. Eğer siz burada bu çalışmanın yapılmasını istemezseniz, vebal sizin olur o zaman biz bu çalışmayı başka mahallerde yaparız, biz istiyoruzki burası Sivas´ın incisi olsun.? dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü