USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

KALP HASTALARINA ?GRİP´ UYARISI

KALP HASTALARINA ?GRİP´ UYARISI

KALP HASTALARINA ?GRİP´ UYARISI
05-11-2018 07:45
Google News

Erhan CEYLAN/

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kalp hastalarına yönelik gribal enfeksiyon uyarısı yapıldı. Medicana Sivas Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Erdoğu, gribal enfeksiyonun kalp ritim bozukluğu, kalp yetersizliği, koroner arter hastalığı ve ölüme neden olabileceğini açıkladı.

Son bir hafta içerisinde ilimizde artış gözlenen gribal enfeksiyon üzerine açıklama yapan Dr. Erdoğu, kalp hastalarını uyardı. İstirahat ve bol sıvı tüketimine önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğu, ?Gribal enfeksiyonlar toplumun her kesiminde görülen kısa süreli istirahatler, bol sıvı tüketimi ile ilaçsız geçebilen rahatsızlıklardır. Ancak toplumun bir kısmı var ki gribal enfeksiyon ilerleyerek ağır zatürre gibi enfeksiyonlara ilerleyebilir. Ya da kronik hastalığı olan koroner arter hastalığı, kalp yetersizliği, ritim bozuklukları gibi hastalıklarını şiddetlendirebilir. Hastaneye yatışlara sebep olabilir, hatta ve hatta kalp hastalarının ne yazık ki ölümüne neden olabilir" dedi. 

?AŞILAR GRİBİN BULAŞMASINI ENGELLEMEZ?

Özellikle grip aşılarının hastalığın bulaşıp bulaşmayacağı konusundaki soru işaretlerini de gideren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Erdoğu, dün yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

?Grip size bulaştığında aşılı iseniz ya hiç hastalık oluşturmaz ya da çok hafif bir şekilde halsizlik, kırgınlık olarak geçip gider. Dolayısıyla vücut direnci düşük bireylerde hastalık aşılı değil ise normal insanlardan daha da ağır geçer. Bu bireyler kronik solunum hastalığı olanlar, kalp hastalıkları, kalp yetersizliği, sten-balon işlemi uygulanmış kişiler, By-Pass olmuş kişiler, kapak ameliyatlı kişiler, ritim bozukluğu olanlardır. Aşıda kullanılan virüsün proteinleri bağışıklık oluştururlar. Bu proteinler grip yapacak özellik taşımamaktadır. Diğer bir ifadeyle grip aşısı grip yapmaz. Ancak aşı yerinde hassasiyet, nadiren de hafif ateş oluşturabilir. Günümüzde en yaygın kullanılan aşı adaleye yapılan in aktif aşıdır. Kesinlikle aşı yapılmaması gereken durumlar; Grip aşısına bağlı daha önce gelişmiş tehlikeli alerjik reaksiyon var ise orta ya da ağır şiddette hastalık durumu var ise öncesinde aşıya bağlı Guillain-Barre sendromu denilen nörolojik bir hastalık geçirmiş ise aşı yapılmamalıdır.?


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
13.12.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü