SCÜ'de Kanatlı Nöbet
Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı biz bir doğal mücadele başlattık. Hem kampüsümüzü hem de civarda bulunan hayvanların bulunduğu bölgeleri üniversitemiz olarak ilaçlıyoruz ama bunu yanında etkin bir mücadele yöntemi olan doğal mücadele başlatıyoruz” dedi.
İlimizde, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında artış gösteren kene popülasyonuna karşı Cumhuriyet Üniversitesi´nden dikkat çeken bir önlem geldi. Kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan ormanlık bir bölgeye kurulu kampüsü bulunan üniversitede kene ile doğal bir şekilde mücadele için çalışma başlatıldı. Yaklaşık 60 bin öğrencinin eğitim gördüğü ve yeşili bol olan kampüs içerisinde kenelerin doğal yolla kontrol altına alınması amacıyla bıldırcın, keklik ve tavuk bırakıldı. Cumhuriyet Üniversitesi kampüs yerleşkesinde doğaya salınan bu hayvanların, kene ile biyolojik mücadelede etkili olacağı düşünülüyor.
KAMPÜSTE KENE İLE MÜCADELE
Kampüsün farklı noktalarına bırakılan keklik, bıldırcın ve tavuklar kenelerin kontrol altına alınmasına önemli bir görev görecek. Keklik, bıldırcın ve tavuk gibi kanatlıların, özellikle çimenlik ve ormanlık alanlarda keneleri yiyerek popülasyonun azalmasına ciddi katkı sağlıyor.
Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, "Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak bölgemizde yaygın olarak görülen kene kaynaklı oluşabilecek Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı biz bir doğal mücadele başlattık. Hem kampüsümüzü hem de civarda bulunan hayvanların bulunduğu bölgeleri üniversitemiz olarak ilaçlıyoruz ama bunu yanında etkin bir mücadele yöntemi olan doğal mücadele anlamında hem beç tavuklarının, bıldırcın ve kekliklerin doğaya salınması, serbest bırakılmasını istiyoruz. Bunun için mücadele başlatıyoruz. İnşallah öğrencilerimizi ve halkımızı hastalıktan bu mücadelemizle başarılı olur" dedi.
Kaynak:Sultan ÖZKARAMAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.