USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas Tarımda Marka Şehri Olacak

Sivas’ta üt Sığırı İşletmelerinde Teknik Altyapının Güçlendirilmesi ve Sağım Hijyeninin Artırılması Projesi ile Tarımsal Mekanizasyon Şartlarının İyileştirilmesi Projesi kapsamında "Alet, Ekipman Teslim ve Süt Sağım Makinesi-Hijyen Seti Dağıtım Töreni” yapıldı. Törende konuşan Vali Yılmaz Şimşek, “Milli tarım politikalarımız ışığında hayata geçirdiğimiz projelerimizle ilimizi tarımda bir marka şehir konumuna taşıma gayreti içerisi

Sivas Tarımda Marka Şehri Olacak
20-03-2024 13:00
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kampüs alanında gerçekleşen programa;  Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Milletvekili Rukiye Toy, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Osman Demirdöğen, Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Çönger, il protokolü ve üreticiler katıldı.

Törende konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, “Tarım; üretim, istihdam ve işgücü açısından önemli ve sürekli geliştirilmesi gereken bir sektördür. Bakanlığımız tarafından yapılan desteklemelerin yanında, Valiliğimiz himayelerinde Özel idaremiz ve DAP idaresi başkanlığımız ile yürüttüğümüz projelerle ilimiz tarımını ve hayvancılığını daha üst seviyelere çıkarmak için çalışıyoruz. . Amacımız İlimizin potansiyellerini öne çıkararak bu alandaki kalkınmayı teşvik etmektir. 2023 yılında tarım kanununda yapılan değişiklikle Ülkemizde artık 2024 yılından itibaren hayvansal üretim, bitkisel üretim ve su ürünleri üretimi planlı olarak yapılacak. Başta stratejik ürünler olmak üzere ülkemiz ihtiyaçlarını, ihracat potansiyelini de dikkate alarak planlayacağız. Üretim planlamasında ilk olarak kayıtlılığı esas alarak taahhütname ile ekilen parselleri ÇKS ye kayıt yapıyoruz. Daha önce yüzde 55-60 0lan kayıtlılığı yüzde 100e çıkarmayı hedefliyoruz. Böylece üreticilerimiz hem desteklerden tam faydalanacaklar, hem de doğal afetlere karşı TARSİM sigortasını tam yaptırabilecekler. Hem çiftçimiz kazanacak, hem de ülkemiz kazanacaktır. İl Müdürlüğü olarak bizlerde yerelde yürüteceğimiz projelerimizi, tarımsal üretimin planlanması kapsamında belirlenen yol haritasına göre uygulayacağız. Hedefimiz, kırsalda yaşayan çiftçilerimizin gelir seviyelerinin yükseltilmesi, yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi ve refah düzeylerinin artırılmasıdır. Aynı zamanda çiftçilerimizi yeni teknolojilerle buluşturarak, verimi ve kaliteyi artırmayı amaçlıyoruz. Dağıtılan alet ve ekipmanlar üreticilerimizin alın terinin karşılığını daha iyi bir şekilde almalarını sağlayacak, milli ekonomiye sağladıkları katkıyı yükseltecektir. “ dedi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz bereketli ve güzel işlere imza atıyor. Düşük bütçelerle etkisi büyük üretime ve istihdamı destekleyen projelere imza attıkları için katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Temeline üretimi alan istihdamı alan anlayışla birlikte toplumun her kesimini destekleyen bir anlayışla devam ediyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın bütçeleme çalışmalarını yaparken üretimi destekleme noktasında küçük dokunuşlarla büyük işler çıkarmak için gayret gösterip planlamayı bu şekilde yaptıkları için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. “ diye konuştu.

Valisi Yılmaz Şimşek de, “Tarım artık tıpkı savunma sanayi gibi ülkelerin stratejik öneme sahip sektörlerinden birisi haline gelmiştir. Salgın süreci ve küresel ısınmaya bağlı olarak su sıkıntısı da tüm dünya da tarımın önemini net olarak bir kez daha ortaya koymuştur. Tarım ve hayvancılık ülkemizin daha çok üretmesi, halkımızın gıda ihtiyacının karşılanması, kendi kendine yetebilen bir ülke olmak için çok önemli ve stratejik bir sektördür. İlimiz ekonomisi de tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Şüphesiz, köylerimizin gelişmesi ve kalkınması bakımından tarım ve hayvancılığın, buna bağlı olarak da tarımsal sanayi ile endüstriyel üretimin önemi büyüktür. Dolayısıyla tarım ve hayvancılıkta teknolojiyi kullanarak en yüksek verimi elde etmek de artık öncelikler arasında yerini almıştır. Valilik olarak bizler, millî tarım politikalarımız ışığında hayata geçirdiğimiz projelerimizle ilimizi tarımda bir marka şehir konumuna taşıma gayreti içerisindeyiz. Bu doğrultuda ilimizin son yıllarda tarımsal ve hayvansal hâsıla da ulaştığı rakamlar ve ürün çeşitliliği ile gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından çiftçilere il protokolü tarafından dağıtım gerçekleştirildi.

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü