Eğitim

AKADEMİK YIL TÖRENLE AÇILDI

AKADEMİK YIL TÖRENLE AÇILDI

AKADEMİK YIL TÖRENLE AÇILDI
26-10-2017 07:57

Gökhan KARA/

Cumhuriyet Üniversitesi´nin 2017-2018 Akademik Yılı açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Dün Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi´nde düzenlenen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Vali Davut Gül, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Başsavcı Murat İrcal, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğrencileri tarafından mini bir Türk Halk Müziği Konseri verildi.

Üniversiteyi tanıtan filmin gösteriminin ardından törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, ?Günümüzde ekonomik yaşamı, sosyal ve kültürel değerleri biçimlendiren en önemli kavram, doğru ve güvenli bilgidir. Topluma yön gösteren, eleştirel düşüncenin, sorgulama ve ekletmenin yenilikçi ve girişimci anlayışın asıl membaı olan üniversitelerin temel taşı bilgidir. Bilginin erdem ve güç; bilimsel etkinliğin; gelişim ve bilgi paylaşımının esas olduğu bu çağda üniversitemiz bilgiyle donanmış nesiller yetiştirmek ve yarına şekil verecek projeler üretmekle yükümlüdür. Bunun için kurumsal ve şehir-üniversite iş birliğini gerçekleştirerek her anlamda açık ufuklu bir üniversite olmayı hedefliyoruz? dedi.

?TÜRKİYE 150 YILDIR SANCILI KRİZ YAŞIYOR?

Rektör Yıldız´ın ardından söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise öğrencilere toplum ve siyaset dersi verdi.

Türkiye´nin 150 yıldır sancılı bir kriz yaşadığını öne süren Ünal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?Eğer bir insan kim olduğunu, nereye ait olduğunu bilmiyorsa o insan kaybolmuştur. O insan yitik bir ruh taşımaktadır. Her insanın olmazsa olması kim olduğunu ve nereye ait olduğunu bilmesidir. Kendi gerçeğini kabul etmesidir. Türkiye son 150 yıldır ciddi bir kimlik krizi, aidiyet krizi, coğrafya ile kültürü ile sancılı bir kriz yaşıyor. Biz 150 yıldan beri kendi kimliği, kendi coğrafyası, kendine çizilmiş hudutlarla mücadele eden ve bunun sancılarını yaşayan toplumuz.

ASIL GÜÇ SİYASETTİR

Bütün bu değişimi, bütün bu dönüşümü oluşturabilecek asıl güç siyasettir. Çünkü siyaset bir toplumun ihtiyaçlarını, sorunlarını, taleplerini alıp bir devlet affına dönüştüren temel mekanizmadır. Toplumla devlet arasında siyaset bir adeta filtre görevi görür. Eğer siyaseti aradan çeker toplumla devleti yüz yüze getirirseniz bu Faşizmi ortaya çıkarır. Milletin iradesinin önünde her hangi bir engel söz konusu değildir. Türkiye büyük devasa sorularını çözmüştür. Önümüzdeki 15 yıla kendini hazırlamıştır. Post klonlayan sistemler temel özelliği değişmekte olan ülkelerin öz güvenine saldırırlar. Asla öz güveninize saldırılmasına müsaade etmeyin. Kendinize ülkenize ve potansiyelinize güvenin. Kaygılanmayın.?

Konuşmanın ardından Rektör Yıldız, Ünal´a üzerinde hat bulunan bir tablo hediye etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER