Yaşam

MEHMETÇİKLE SAHUR

MEHMETÇİKLE SAHUR

MEHMETÇİKLE SAHUR
23-06-2017 07:57

Gökhan KARA/

Ramazan boyunca hemen her iftarda vatandaşlarla bir araya gelen Vali Davut Gül, Emniyet personelinin ardından bu kez, Tugay´da hem yemekhane denetimi, hem de Mehmetçikle Sahur yaptı.

Önceki gün beraberinde Tugay Komutanı Albay Mehmet Kip olduğu halde, 5. Piyade Er Eğitim Tugayına giden Vali Gül, Manisa´da askerlerin yemekten zehirlenme olayı nedeniyle, yemekhanede incelemelerde bulundu, gerekli hassasiyetin gösterilmesi talimatı verdi. Askerlerin yemeği ile ilgili Vali Gül´e bilgi veren Tugay Komutanı Kip, yiyecek ve içeceklerin depolandığı ve yemeklerin hazırlandığı alanlarla, yemekhane ve mutfağın 25 kamera ile takip edildiğini söyledi. Askerlerin yemeğinin yapılan ihale nedeniyle özel sektör tarafından Tugaydaki mutfaklarda üretildiğini ve azami titizliğin gösterildiği belirten Tugay Komutanı Kip, oluşturdukları sistemin Türkiye´de örnek bir çalışma olduğunu kaydetti.

?EVLERİNDE GİBİLER?

Vali Gül ise yemekhanede fiziki alt yapının mükemmel bir şekilde hazırlandığını, düzgün şartlarda ve hijyenik bir ortamda yemeklerin yapıldığını belirterek, "Askerlerimizin aileleri bu görüntüleri gördüğünde, ?Evlatlarımız kendi evindeymiş gibi çok iyi bir şekilde yediriliyor, içiriliyor.? diyeceklerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

İncelemelerin ardından askerlerin arasında yemek sırasına girerek yemeğini alan Vali Gül, kahraman Mehmetçiklerle sahur yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER