Spor

OKÇULUK EĞİTİMİ ALDILAR

OKÇULUK EĞİTİMİ ALDILAR

OKÇULUK EĞİTİMİ ALDILAR
07-08-2017 07:00

Öğrenciler Okçuluk eğitimi aldı. Yunus Emre Enstitüsü ve Cumhuriyet Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Türkçe Yaz Okulu kapsamında Sivas´taki eğitimler devam ediyor. 11 farklı ülkeden 18 öğrencinin Türkçe eğitimi aldığı Sivas´ta, öğrenciler sabah eğitim öğleden sonra ise kültürel, sosyal ve sportif anlamda yapılan aktivitelerde alıyor.

OKÇULUK EĞİTİMİ ALDILAR

Türkçe Yaz Okulu´nda eğitim alan 18 öğrenci sportif anlamda etkinliklerde yer alıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Cumhuriyet Üniversitesi organizasyonunda öğrenciler okçuluk eğitimi aldı.  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Antrenörü Pınar Demir ve okçuluk antrenörlerinden Ahmet Şahin tarafından verilen okçuluk eğitiminde öğrencilerin istekli, yetenekli ve başarılı oldukları gözlendi.

PANKARTLAR ELLERİNDEN DÜŞMÜYOR

Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında Sivas´ta yer alan öğrenciler ellerinden pankartları düşürmemeleriyle dikkat çekiyor. Türkiye ve Sivas içerikli pankartlarla dikkat çeken öğrenciler objektifler karşısına da ellerindeki pankartlarla çıkıyorlar.

ANTRENÖR DEMİR, ?KEYİF ALDIK?

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Antrenörlerinden Pınar Demir, 11 ülkeden 18 öğrencinin katılımıyla yaptıkları eğitimden keyif aldıklarını söyledi. Kurum olarak bu tür etkinliklerde yer almaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Demir, ? 11 ülkeden 18 öğrenciyle yaptığımız okçuluk eğitiminden memnun kaldık. Öğrencilerin Türkçe konuşması, bizlerle iyi şekilde anlaşması, yapılan eğitimde istekli olmaları bizleri sevindirdi. Yapılan atışlarda elde edilen başarılardan bizden çok öğrenciler mutlu oldu. Biz onlarda birlikte olmaktan keyif aldık. Onlara bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyoruz? dedi.

ŞUBE MÜDÜRÜ SAĞLAM, ?ÖNEMSİYORUZ?

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Fahrettin Sağlam, her türlü proje, aktivite ve çalışmaları önemsedikleri ve desteklediklerini söyledi. Cumhuriyet Üniversitesi´nden gelen talep doğrultusunda Türkçe eğitimi almaya gelen öğrencilerle bir araya geldiklerini belirten Sağlam, ? Kurum olarak her türlü proje ve aktiviteye açığız. Tesislerimiz, antrenörlerimiz göreve hazır. Okçuluk konusunda yapılan çalışmadan memnunuz. Antrenörlerimiz Pınar Demir ve Ahmet Şahin´e verdikleri eğitimlerden dolayı teşekkür ediyorum? diye konuştu.

KOORDİNATÖR İNAT, ?EĞİTİMLERDEN MEMNUNUZ?

Cumhuriyet Üniversitesi Türk Dili Bölüm Başkanı Mahmut İnat, Türkçe Yaz Okulu çalışmalarından memnun olduklarını söyledi. Yapılan ortak projede koordinatör olarak görev yapan İnat, ? 11 ülkeden 18 öğrenciyi Sivas´ta konuk ediyoruz. Türkçe Yaz Okulu kapsamında sabahları eğitim, öğleden sonra ise diğer etkinliklerde yer alıyoruz. 11 ülkeden gelen 18 öğrenci Türkçe biliyor. Konuşa biliyor. Buradaki eğitimlerle öğrencilerin Türkçelerini daha iyi seviyelere taşımanın gayreti içindeyiz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere verilen okçuluk eğitimden memnun kaldık. Çalışmada yer alan herkese teşekkür ediyorum? diye konuştu.

KÜLLÜYEYE ÇIKACAKLAR

Türkçe Yaz Okulu kapsamında Sivas´ta yer alan 11 ülkeden 18 öğrenci Cumhurbaşkanlığı Küllüyesine çıkacak. 13 Ağustos Pazar günü Sivas´tan ayrılacak olan öğrenciler, Sivas´ın ardından Ankara´ya geçecek. Ankara´da Küllüyeye çıkacak olan öğrenciler 24 Ağustos 2017 tarihinde ise Türkiye´den ayrılacak.

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER