Yaşam

85 YAŞINDA 13.KİTAP

85 YAŞINDA 13.KİTAP

85 YAŞINDA 13.KİTAP
21-07-2017 07:57

Erhan CEYLAN/

Küçük yaşlarda rüyasında gördüğü kıza olan aşkıyla başladığı şiir tutkusunu 70 yıldır sürdüren Âşık İsmeti, ?Derdimi Diyemedim´ adlı kitabın ardından yeni bir çalışmaya imza atacak.

?70 yıldır hala derdimi diyemedim. Diyene kadar da şiir yazmaya devam edeceğim? diyen Âşık İsmeti, son kitabı olan Kapı Güzeli´ni okurlarıyla buluşturacak. İlerleyen yaşına rağmen 2 bin ayrı eseri kaleme alan İsmeti, ?Allah ömür verdiği sürece şiir yazmaya devam edeceğim. Bir insanın derdi varsa dili durmaz. Ben de bu yaşıma kadar derdimi diyemedim. Diyene kadar da şiir yazmaya devam edeceğim? dedi.

BİR AŞKLA BAŞLAYAN ŞİİR

70 yıl önce rüyasında gördüğü bir kıza âşık olan ve sonrasında derdini şiirlerle anlatan Âşık İsmeti, başından geçen aşk hikâyesini şöyle anlattı;

?Rüyamda defalarca bir güzel gördüm ve uyandıktan sonra o güzeli aramaya başladım. 5 yıl boyunca aradım. Sonra vatani görevimi yapmak üzere Isparta iline gittim. O dönem asker arkadaşlarla çarşı iznine çıkmıştık. Yiyecek bir şeyler aldık yanımıza ancak tuz almayı unutmuşuz. Arkadaşlar senin dilin tatlıdır git şu evden tuz iste dediler. Bende olur dedim ve o eve gittim. Kapıyı açan kişi benim rüyamdaki güzeldi. Şaşkınlık yaşadım ve derdimi ailesine anlattım. Ancak kabul etmediler. Daha sonra o güzelin ailesi ile birlikte göç ettiğini öğrendim. O gün bugündür ailesine anlatamadığım derdimi şiirlerle anlatmaya çalışıyorum. Daha önce 12 kitap çıkarttım. Şimdi ise ilk kitabım olan Kapı Güzeli´nin 3´üncü baskısını yapıyoruz. İnşallah beğeni toplar.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER