Yaşam

CÜ VAKFINDA 2 DEĞİŞİM

CÜ VAKFINDA 2 DEĞİŞİM

CÜ VAKFINDA 2 DEĞİŞİM
18-09-2017 07:59

Son dönemlerde zaman zaman  borçları nedeniyle gündeme gelen Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı genel kurulu yapıldı. Bir süre önce hayatını kaybeden gazeteci-işadamı Hidayet Çolakoğlu´nun yerine Turan Topgül, yönetimin tasarrufuyla liste dışı brakılan işadamı Cahit Püşman´ın yerine de Muzaffer Gezgin getirildi.

EN GENÇ ve SAYMAN

İşadamı Turan Topgül hem Cumhuriyet Üniversitesi Mütevelli Heyetine, hem de Vakıf yönetimine giren en genç isim oldu. Üniversite´nin Vakfa bağlı  Bilim Aktif Limited Şirketi´nin Müdürlüğü´ne de getirilen Topgül´e, Vakfın Saymanlık görevi de verildi. Muzaffer Gezgin ise Vakıf Yönetim Kurulu üyesi oldu.

BAŞKAN YİNE REKTÖR YILDIZ

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurul toplantısında Vakıf Yönetim Kurulu, Başkan olan ve tekrar seçilerek görevini sürdüren Rektör Alim Yıldız, Genel Sekreter Ahmet Alim, Sayman Turan Topgül ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Sarılar ile Muzaffer Gezgin´den oluştu.

PÜŞMAN : BANA SÖYLEMEDİLER

Rektör Alim Yıldız döneminde bir yıl, öncesinde de 2 Vakıf yönetiminde görev alan İşadamı Cahit Püşman,  kendisine ?teşekkür? bile edilmeden Yönetimin tasarrufu ile liste dışı bırakıldığını genel kurulda gördüğünü belirterek ?Hiç etik davranmadılar, bir şey söylemedim ama kırıldım? dedi.

Haydar ALDIKAÇTI/

                150 dolayında çalışanı, 60 civarında işlettiği kantin ve özel okulları bulunan Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı´nın genel kurul toplantısı yapıldı ve yönetimde 2 değişiklik yaşandı. Zaman zaman milyonlarca liralık borcu nedeniyle gündeme gelen Vakıf Yönetimine, bir süre önce hayatını kaybeden gazeteci işadamı Hidayet Çolakoğlu´nun yerine işadamı Turan Topgül getirilirken, yönetimin tasarrufu ile liste dışı bırakılan işadamı Cahit Püşman´ın yerine ise, şehrin tanınmış simalarından Muzaffer Gezgin alındı.

                Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlük toplantı salonunda yapılan ve divan oluşturulmasından sonra saygı duruşunda bulunulan genel kurulda, vakfın 2016 yılı çalışma raporu ile bilançosunun görüşmesi yapıldı ve onaya sunulmasına karar verildi.

                Geçen yıl 5 milyon lira civarında piyasa borcu olan Vakfın, bu borcunun son bir yılda yapılan ödemelerle 4 milyon lira düzeyine indirildiği belirtilen genel kurulda, vakfın son dönem zararının ise 122 bin lira dolayında olduğu vurgulandı.

                İKİ YENİ İSİM

                Kiralama, satınalma ve burs yönetmeliklerinin de görüşülerek onaya sunulmasına karar verilen genel kurulda tek liste ile gidilen seçimlerde ise Vakfın başkanlığına yeniden Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Genel Sekreterliğe yeniden Ahmet Alim, Saymanlığa Turan Topgül, yönetim kurulu üyeliklerine de Mustafa Sarılar tekrar getirilirken, Muzaffer Gezgin´de yönetime giren yeni isim oldu.

                TOPGÜL MÜTEVELLİ HEYET ÜYESİ DE OLDU

                Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı yönetimine seçilen işadamı Turan Topgül´ün, Senato kararıyla genel kurul öncesinde 38 kişilik Vakıf Mütevelli Heyet üyeliğine de getirildiği öğrenildi. Topgül, hem Mütevelli heyette, hem de Vakıf yönetiminde görev alan en genç isim oldu.

                PÜŞMAN: BANA SÖYLEMEDİLER

                Vakfın yönetiminde yapılan değişikliğin birisinin, yönetim kurulu üyesi gazeteci işadamı Hidayet Çolakoğlu´nun hayatını kaybetmiş olmasından kaynaklandığı, diğer değişikliğin de yönetimin tasarrufu olduğu öğrenildi.

                Rektör Yıldız döneminde bir yıl, öncesinde de 2 yıl olmak üzere 3 yıldır vakıf yönetiminde bulunan işadamı Cahit Püşman, genel kurula katıldığını, ancak yönetim değişikliğini seçimler yapıldıktan sonra öğrendiğini belirterek, ?Hiç etik davranmadılar, teşekkür bile etmediler, bir şey söylemedim ama kırıldım? dedi.

                TOPGÜL´E BİR GÖREV DAHA

                Mütevelli heyet üyeliği ile Vakıf Yönetiminde saymanlığa getirilen işadamı Turan Topgül´e, ayrıca Vakfa bağlı olan Bilim Aktif Limited Şirketi´nin müdürlük görevi de verildi. Seyfi Baş ile birlikte müdürlük görevinde bulunacak olan Topgül´ün görev aldığı şirketin bünyesinde 150 personel ile 60 civarında kantin ve sosyal tesisle özel okulların bulunduğu, son dönem cirosunun da 17 milyon lira civarında olduğu öğrenildi.  Topgül bu nedenle çok önemli bir görev ve sorumluluk üstlenmiş bulunuyor.

                BORÇLAR ÖDENECEK

                Vakıf Başkanı Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, 5 milyon lira borçla devralınan vakfın geçen dönem başladığı borçlarını ödemeye devam edeceğini belirterek, amaçlarının gelirleri artırmak, giderlerde tasarruflu hareket etmek ve şirket bilançosunu artı değerlere dönüştürmek olduğunu söyledi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER