Yaşam

ÖĞRENCİLERDEN YUVA SEFERBERLİĞİ

ÖĞRENCİLERDEN YUVA SEFERBERLİĞİ

ÖĞRENCİLERDEN  YUVA SEFERBERLİĞİ
11-10-2017 07:57

Gökhan KARA /

Cumhuriyet Üniversitesinde eğitim gören öğrenciler, yurt binası ve çevresindeki kuşların kış aylarında hem aç kalmaması hem de üşümemesi için kendi imkanlarıyla kuş yuvaları inşa etti.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğüne bağlı kız ve erkek yurtlarında kalan öğrenciler tarafından atık malzeme kullanılarak inşa edilen kuş yuvaları ağaçlara yerleştirildi.

?TÜM CANLILARI DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ?

Kampüs içerisindeki ağaçlara ilk etapta 50 adet yerleştirilen yuvaların yılsonuna kadar 250´yi bulacağını vurgulayan Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Erdoğan Tunç, kuş yuvalarının öğrencilere sosyal sorumluluk bilinci kattığını belirterek, ?Bizler kuşu ölen bir çocuğun taziyesine giden bir Peygamberin ümmetiyiz ülkesinde milyonlarca mülteciye evini açan bir ülkenin evladı olarak tüm canlıları düşünmek zorundayız. Biz aslında bu kuş yuvaları ile Türkiye´nin merhametinin ne kadar olduğunu da anlatmaya çalışıyoruz? dedi.

"ARTIK ÜŞÜMEYECEKLER"

Yuvaları yapan Üniversite öğrencileri ise kuşların yuvasız kalmaması için güzel ve renkli bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, ?Bunu yaparken kendimizi mutlu hissettik. Stres attık. Yapılan yuvalar ile kuşların da evinin olduğu hissi bizi mutlu etti. Artık kuşlar üşümeyecek? diyerek herkesi doğaya karşı duyarlı olmaya davet etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER