Gündem

KARACA, ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

KARACA, ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

   KARACA, ELEŞTİRİLERE  CEVAP VERDİ
16-10-2017 07:59

Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, restorasyonu yılan hikâyesine dönen Selçuklu şaheseri Gök Medreseyle ilgili eleştirilere cevap verdi. Karaca, genç çiftlerin, ?Aşkımız Gök Medrese gibi olsun hiç bitmesin´ ifadeleriyle eleştirdiği medresedeki restorasyonun 2018´de biteceğini bildirdi.

NİHAYET

Selçuklular döneminin kent merkezindeki en önemli 3 eserinden biri olan 1271 tarihli Gök Medrese, 20 yıldır süren restorasyon çalışmaları ile bir kez daha gündeme geldi.

Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, yerel ve yaygın medyanın yanı sıra son zamanlarda sosyal medyadan yoğun olarak eleştirilen Gök Medresedeki çalışmaların 2018´de tamamlanarak tören ile yeniden hizmete sunulacağını söyledi.

Gökhan KARA/

Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Vakıflar Bölge Müdürlüğü´nce 1997 yılında başlatılan restorasyon çalışmalarının bir türlü bitmediği Gök Medreseye yönelik eleştirilere cevap verdi.

İl Koordinasyon Kurul toplantısında konuşan Karaca, özellikle sosyal medyadan gençlerin, ?aşkımız Gök Medrese gibi olsun hiç bitmesin´ ifadeleriyle eleştirdiği Gök Medresedeki restorasyonun 2018´de biteceğini belirtti. Bu tür eleştirilere, ?Gelecek yıl nikahlarını kıyacağım? diyerek cevap veren Karaca, restorasyonu yaklaşık 20 yıl süren dev eserde çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Anadolu Selçuklu Sultanı 4´üncü Kılıçarslan´ın oğlu 3´üncü Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde Sahip Ata Ali Hüseyin tarafından 1271 yılında yaptırılan ve zaman içerisinde birçok kez hasar görüp onarılarak günümüze kadar ulaştırılan tarihi Gök Medrese 1960´lı yıllara kadar müze olarak kullanıldıktan sonra ziyarete kapatıldı. Uzun yıllar atıl vaziyette kalan ve tahrip olan eserin, yeniden canlandırılması için 1997 yılında başlatılan restorasyon çalışmaları ise günümüzde hala devam ediyor.

?ZİYARETTEN ÖNCE HABER VERİN?

Tarihi Gök Medrese´nin yanı sıra UNESCO Dünya Miras listesinde yer alan Divriği Ulu Cami´de sürdürülen restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyaretçilerin yaşadığı sıkıntılara da değinen Karaca, ?Yurt içi ve yurt dışından birçok kişi Divriği Ulu Camii´ni görmek istiyor ancak restorasyon çalışmaları nedeniyle bir takım sıkıntı yaşadıkları bildiriliyor. Bu sıkıntıların olmaması için ziyaretçilerimizin mümkünse Divriği´ye gitmeden önce bize haber vermeleri halinde görevlendireceğimiz rehber ile tarihi yapıyı gezebilecektir? dedi.

?BEHRAMPAŞA HANI´NDA SONA GELİNDİ?

16. yüzyıl Osmanlı mimarisiyle Behram Paşa tarafından yaptırılan Behram Paşa Hanı´nda yürütülen çalışmaların da sona yaklaştığını bildiren Karaca, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

?Alan itibariyle yolunuz düştüğü zaman gideceğiniz Behram Paşa Hanında artık sona gelindi. Butik Otel olarak hazırlanıyor ve geçen günlerde gezdim çok mutlu oldum. Burası şehre yeniden kazandırılan bir tarihi eser ve insanların istifade edeceği bir yer olacak. Bunun yanı sıra hamamlarımızı katı yakıttan kurtarıp doğalgaz ile tanıştırıyoruz. Hem çevre hem de hava kirliliğini yok eden bu sistem tüm hamamlarımıza uygulanacak.

BÜTÇE SORUNUMUZ YOK ÇALIŞMA SORUNUMUZ VAR

            Geçtiğimiz yıl başlattığımız 8 cami projesini bu yıl tamamladık. İki camiyi ise sıfırdan yapmak üzere kuruldan geçirdik. Özellikle Kaymakam arkadaşlara sesleniyorum bu tür özelliklerde tarihi eser ve camii varsa bize haber versinler. Eğer buralar bizde değilse devrini yapar camileri tamir ettiririz. Bütçe sorunumuz yok, çalışma sorunumuz var.? 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER