Gündem

Türk-İş Bölge Temsilcisi Ekici´ye işçi zamlarını sorduk ?GENEL OLARAK MEMNUNUZ

Türk-İş Bölge Temsilcisi Ekici´ye işçi zamlarını sorduk ?GENEL OLARAK MEMNUNUZ

   Türk-İş Bölge Temsilcisi Ekici´ye işçi zamlarını sorduk  ?GENEL OLARAK  MEMNUNUZ
04-07-2017 07:58

 

Gökhan KARA /

Türk-İş Bölge ve 2.nolu Yol-İş Sendikası Başkanı Zeki Ekici, kamuda çalışan işçilerle ilgili dün imzalanan toplu iş sözleşmesiyle maaşlara yüzde 7,5+5 zam yapılması konusunda, genel olarak memnun olduklarını belirterek ??Zor bir süreçten geçiyoruz, 2015 yılına göre çok daha iyi oldu, genel anlamda memnunuz,  önemli olan enflasyonun dizginlenmesidir? dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ile sendikaları arasında dün imzalanan ve 2017 ile 2018 yıllarında işçilerin maaşlarına yüzde 7.5+5 oranında zam yapılmasını öngören toplu iş sözleşmesinin, kamu işçilerine ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Başkan Ekici,  ?Bu toplu sözleşme ile 2017´nin ilk 6 ayında maaşlara yüzde 7,5, Temmuzdan sonrası için yüzde 5, 2018´de de her 6 ayda bir yüzde 3,5 zam gelmesi sağlandı. 2017´nin ikinci altı ayı 2018 yılının birinci ve ikinci altı aylarında enflasyonu aşarsa aşan kısmı da ücretlere ilave edilecek.  Yılda bir kere 500 lira olan bir denge tazminatımız vardı. Bu rakamda 750 liraya çıkarıldı. Bu kısımdan gayet memnunuz?dedi.

?2015 YILINA GÖRE DAHA İYİ?

Başkan Ekici, ?Bu sözleşme 2015 yılında yapılan toplu sözleşmeye göre daha iyi. 3 bin liranın altında ücreti olanlara 90 lira zam yapıldı. Bizlerde yevmiye usulü çalışanlar var, biraz daha arttırılsa daha iyi olabilirdi. Geçen sözleşmeye iyi fakat söylenen enflasyona göre çok iyi değil? dedi. 

?GENEL OLARAK MEMNUNUZ?

Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolünden genel olarak memnun olduklarını dile getiren Ekici, ?Şartlara baktığımız zaman çok kötü diyemiyoruz. Kötü bir dönem geçirdik. Olağanüstü Halde, grev falan olmayacağı için mücadele anlamında eksik yanlarımız olması dolayısıyla sözleşmeye fena değil diyebilirim. Aşağı yukarı bu sonucu bekliyorduk,  öyle de oldu. Tek sorun enflasyon oranıydı, o da toplu sözleşmeye alınınca pek sıkıntı yaşamayacağız. Enflasyon kalemleri bugün için değil, dünde böyleydi, yarında böyle olacak. Enflasyon kalemleri doğru kalemler değildir. Örnek vereyim pinpon topu mesela herkes pinpon topu mu alıyor Hayır. Bunlar günün koşullarına göre oluşturulması lazım. İşte o zaman daha adaletli olur diyorum. Zamlara gelince zamlar fena değil. Sendikalar gerçekten hiçbir zaman yüzde yüz memnun olamaz bu bir gerçektir. Talep istek her zaman daha fazladır? şeklinde konuştu.

?TAŞERON PROBLEMİ ÇÖZÜLMELİ"

Başkan Ekici taşeronla ilgili sorunların çözüldüğü zaman bu yöndeki sıkıntıların büyük ölçüde rahatlayacağını da belirterek "Taşeronla ilgili problem devam ediyor. Hükümetin bu konuda ki çalışmalarını biliyorum. Taşerondaki arkadaşlarımız devletin çatısı altına alınsın istiyoruz.  Aradaki Bu problemi bir an evvel çözersek rahatlama olur.? dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER