Sağlık

NUMUNE´DE YENİ MR İLE 200 ÇEKİM

NUMUNE´DE YENİ MR İLE 200 ÇEKİM

NUMUNE´DE YENİ MR İLE 200 ÇEKİM
19-06-2017 07:57

Beste KURT/

Numune Hastanesi´ne yeni alınan ve emar olarak okunan MR cihazının hizmete girmesiyle, her gün 200 çekim yapılmaya başlanılması, verilen uzun süreli randevuların kısalmasını sağladı.

Halka daha sağlıklı ve kaliteli sağlık hizmetini zamanında sunmayı hedeflediklerini belirten Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Op. Dr. Vecdi Ersöz, Sıemens marka ve son sistem olan MR cihazının, çekim yaparken çıkardığı sesin önemli düzeyde azaltıldığını böylelikle özellikle kapalı alan korkusu olan hastaların çekimlerinin daha rahat ve konforlu bir şekilde yapılmaya başlandığını söyledi.

Genel Sekreter Ersöz,  1 milyon 250 bin Euro´ya alınan ve TL karşılığı 5 milyon lira civarında olan MR cihazının daha seri çekim yaptığını, günlük kapasitesinin de 200 çekim olduğunu da belirterek ?Böylece daha önce uzun süreli olan MR çekim randevularımızın süresi çok önemli ölçüde kısalacak. Günün 24 saati çekim yapmaya devam edilecek? dedi.

ANESTEZİDE ÇEKİM

Önceki modellere göre daha kısa sürede çekim yapma özelliği bulunan, 5 milyon liralık yeni MR cihazının ileri manyetik rezonans görüntüleme tekniklerinin tamamına sahip olduğu, anestezi sırasında da çekim yapabildiği kaydedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER