Gündem

Cumhuriyet Üniversitesi´nde, 20 BÖLÜM KAPANDI 16 BÖLÜM AÇILDI

Cumhuriyet Üniversitesi´nde, 20 BÖLÜM KAPANDI 16 BÖLÜM AÇILDI

Cumhuriyet Üniversitesi´nde,  20 BÖLÜM KAPANDI  16 BÖLÜM AÇILDI
08-08-2017 07:59

 

Gökhan KARA /

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, bazı fakülte ve Yüksek Okullara bağlı olan, ancak son yıllarda aday öğrenciler tarafından tercih edilmeyen 20 bölümün YÖK tarafından kapatıldığını, buna karşılık, talep edilen 16 bölümün açılmasının sağlandığını söyledi.

                Rektör Yıldız, bölümlerin kapatıldığına dair eleştiriler olduğunu belirterek  ?Bazı bölümler öğrenci olmadığı için ÖSYM tarafından kapatılıyor. Üniversitemizde kesinlikle öğrencisi olan bölümlerin kapatılması söz konusu değil. Öğrenci tercih etmediği ve öğrencisi olmadığı için zorunlu olarak kapanıyor. Biz yönetim olarak Üniversitemizin büyümesi ve kalitesinin artırılması için gayret gösteriyoruz.Şuan 20 tane bölümüz kapanırken biz 16 tane bölümü ise açtık? dedi.

?2 SENEDİR ÖĞRENCİ GELMİYOR?

Prof. Dr. Yıldız, Koyulhisar Meslek Yüksekokulunda 3 tane bölüm olduğunu ancak 2 bölüme 2 senedir öğrenci gelmediğini belirterek ?Koyulsahisar´daki 3 bölümüz var ancak İşletme ve Ormancılık Bölümüne 2 senedir öğrenci gelmiyor. ÖSYM´de öğrenci gelmediği için bölümleri kendisi kapatıyor. ÖSYM rehberine bu bölümü koymuyor ve kimse bu bölümü tercih edemiyor? şeklinde konuştu.

?ÖĞRENCİ GELMEZSE KAPANACAK?

Rektör Yıldız, Fen Fakültesi´nde Fizik, Kimya ve Biyoloji gibi bölümlere öğrenci gelmediği için listeye almamıştı. Bizde girişimlerimiz sayesinde Kimya ve Biyoloji için 15 kontenjan koydurduk. Fizik bölümünde de ek yerleştirme için uğraşıyoruz. Bu bölümler öğrenci gelemezse, gelecek dönem listeden çıkartılacak? ifadelerine yer verdi.

?10 YILDIR HOCA BULAMIYORUZ?

Yıllar öncesinde açılmış olan bazı bölümlere bu zamana kadar hoca bulamadığını da söyleyen Rektör Yıldız, ?Biz oraya memur veriyoruz. Sekreter veriyoruz. Bölüm başkanı veriyoruz ve bunlar 10 yıldır bir şey yapamıyorlar. Öğrenci gelmesi mümkün değil hoca bulunamıyor. Biz personeli daha rahat, daha verimli kullanalım diye fakültelere devam etmeyecek bölümleri bildirin ona göre bir yol çizelim dedik. Bunun sonucunda bazı bölümleri YÖK´e bildirdik, kapatma kararı verildi. Bunun yanı sıra biz yeni bölümler açıyoruz ve kapatılan bölümlerdeki öğretim üyeleri, araştırma görevlisi ve sekreterleri başka bölümlere aktararak o bölümü daha verimli hale getirmeye çalışıyoruz? diye konuştu.

?YILLARDIR BÖYLE?

Rektör Yıldız, ?Eğitim Fakültesinde Beden Eğitim ve Spor bölümü var. 10 yıl önce açılmış. Bugüne kadar hiç öğrenci alınamadı, hoca da bulunamadı. Bizim Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz var zaten, eğitim devam ediyor.  Mühendislik Fakültesine Enerji Mühendisi ve Ulaştırma Mühendisi hocası bulunamıyor. Kaç yıldır açık ama bu yüzden öğrenci alınamıyor. Mühendislikten gelen karar üzerine burası da kapatıldı. Edebiyat Fakültesinde Coğrafya, Karşılaştırmalı Edebiyat, Doğu Kültürleri ve Dilleri diye bölümlerimiz vardı. Şuan buralarda bir tane hocamız var ve yıllardır bu şekilde devam ediyor. Bunlarda gelen karar üzerine YÖK´e bildirildi. Geçen gün YÖK´ten gelen karar ile bu bölümler kapatıldı? dedi.  

?ENDİŞELİYİM?

Meslek Yüksekokulları için bir tehlike bulunduğu vurgusu da yapan Rektör Yıldız ?Bu sene Meslek Yüksekokullarına sınavlı öğrenci alınacak. Daha önce bu okulun bölümlerine dikey geçiş yapılabiliyordu. Bu konuda endişemiz var. Kaç kişi gelecek. Bir çok ilçemizde Meslek Yüksekokulu var öğrenci gelmez ise bu bölümler kapanır. İlçelerimize biz hoca takviyesinde bulunuyoruz, öğrenci istiyoruz ama bizden kaynaklanmayan bazı sorunlar var. İlk kez bu sistem uygulanacağı için endişeliyiz? dedi.

?16 BÖLÜMÜ HAYATA GEÇİDİK?

                Kapanan bölümlerin yerine birçok bölüm açıldığını söyleyen Yıldız, Sadece Sağlık Bilimleri Fakültesine Odyoloji, Dil ve Konuşma Terapisi ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümlerini açtık. Cumhuriyet Meslek Yüksekokuluna Adalet ve Sosyal Güvenlik gibi yeni bölümleri kattık. İlçelerimize de birçok yeni bölümleri açtık. İnşallah bunların devamı gelecek? diye konuştu.

 

 

 /resimler/2017-8/8/1258524148691.jpg

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Odyoloji

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Dil ve Konuşma Terapisi

Cumhuriyet MYO

Adalet

Cumhuriyet MYO

Sosyal Güvenlik

Sağlık Hizmetleri MYO

Eczane Hizmetleri

Kangal MYO

Sağlık Turizmi İşletmeciliği

Kangal MYO

İnşaat Teknolojisi

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik

Konaklama İşletmeciliği

Divriği MYO

Lojistik

Fen Fakültesi

Biyoloji (öğrenci alımı)

Fen Fakültesi

Kimya (öğrenci alımı)

Yıldızeli MYO

Laboratuvar Teknolojisi

Zara MYO

Çağrı Hizmetleri

Suşehri MYO

Çocuk Gelişimi

Suşehri Sağlık YO

Hemşirelik ABD

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

 

AÇILAN BÖLÜMLER

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER