Asayiş

Sivas'ta Veliler Tedirgin - Polis  Denetimleri Artırdı

Sivas’ta polis ekipleri, okul çevresinde öğrencileri kötü alışkanlıklardan korumak ve şüpheli şahısların okul önlerini mesken tutmasını engellemek amacıyla denetim yaptı.

30-09-2023 08:14
SİVAS

Arife Defne ARSLAN

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şubesi Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla okul çevresinde denetimlerini arttırdı. Son zamanlarda Yenişehir mahallesinde artan ihbarların üzerine okul önlerinde ve çevredeki parklarda yapılan uygulamada, şüpheli şahısların üst aramaları yapıldı. Yapılan arama sonucu okul önünde bekleyen bir şüpheli şahıstan kesici ve delici alet bulundu. Yaşanılabilecek olumsuz durumların önüne geçmek amacıyla uyuşturucu ile mücadele kapsamında bilgilendirme ve önleme faaliyetlerinde bulunuldu. Öğrencileri kötü alışkanlıklardan korumak ve şüpheli şahısların okul önlerini mesken tutmasını engellemek amacıyla denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceği vurgulandı.

Mahalle sakinlerinden Seda Demir, “Parka çocuklarımızla geliyoruz ve bu aralar çok fazla olay oluyor. Kaçak sigara satılıyor ama içinde uyuşturucu mu başka bir şey mi var bilmiyoruz. Can sağlığımız güvende değil. Bugün, caminin arkasında 9’uncu sınıf bir lise öğrencisine bıçak çekmişler. Öğrencilerimizin canı tehlikede. Bu mahalle çocuklarla dolu ve her gün ne olacak diye korkuyla bekliyoruz. Lise çıkışlarına arabayla bir grup genç geliyor ve kızlar çıktığında rahatsız ediyorlar. Burası okul güzergahı olduğu için velilerin çok dikkat etmesini rica ediyorum. Benim evim okulun tam karşısında. Balkondan çıkışlarda yaşananları hep görüyorum. Polisi aradığım zamanlar da oluyor. Bu olaylar ne zaman bitecek? Artık çok can sıkmaya başladı. Korkmadan çocuğumu alıp huzurla ve özgürce parka gelmek istiyorum. Taciz olayları, bıçak çekme, uyuşturucu gibi olayların farkındayız. Bugün polis geldi. Okul önünde de genel bir tarama yaptı. Bu tarz uyguların artmasını istiyorum” dedi.

Öğrenciler ise, okul çıkışlarında korkutan olayların yaşandığını ve bu nedenle tedirgin olduklarını belirterek uygulama yapan polis ekiplerine teşekkür etti.

sivas son dakika  sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER