Eğitim

OYUN MERKEZİNDE ROBOTİK EĞİTİM

OYUN MERKEZİNDE ROBOTİK EĞİTİM

OYUN MERKEZİNDE ROBOTİK EĞİTİM
17-11-2017 07:55

Beste KURT /

Geleceğin teknolojisini, çocuklara alt yapı oluşturarak öğretmek, onların bilimsel araştırmalara eğilimini ve Robotik ve Kodlama teknolojisine adım atmalarını sağlamak amacıyla Çocuk Oyun ve Eğlence Merkezi´nde eğitim verilmeye başlandı. 8 kişilik gruplar halinde verilen derslere veliler ve çocuklar büyük ilgi gösteriyor.

Mekatronik Mühendisi Fırat Hakverdi, Öğrencilerin kendi başlarına projelerini hayata geçirmesi için zaman kaybetmediğini belirterek şunları söyledi; ? Robotik ve kodlama çocukların yaratıcılıklarını öne çıkarır diğer adı Lego Eğitimi olan bu yöntem çocuklar keşfederken kendilerine destek vererek çözüme yaklaşmada zamandan kazandırır. İlerleyen endüstriyel sanayi insan elinin çekilip robotların devreye sokulduğu bir döneme giriyor. Bu robotların programlamasını temelden göstererek çocuklarımızın yetişmesini ve gelişmesini sağlıyoruz. Gelen çocuklarımıza lego setleri veriyoruz. Bunlarla eğitim robotu yapıyoruz. Lego programının kendi hazırlamış olduğu bir arayüz var. Bu arayüzden çeşitli algoritmaları kullanarak robot eğitimi veriyoruz. Robotumuzun üzerinde sensörler var. Dokunma, mesafe, renk gibi hepsi arabalarda kullanılan sensörlerin aynısı.?

Robotik ve kodlama eğitimi alan öğrencilerden Enes Güler, dersleri çok eğlenceli bulduğunu belirterek  ?Gelecekte her şey robotlarla olacağı için bende robot mühendisi olmak istiyorum. O yüzden buraya geldim? dedi.

İleride Bilgisayar Mühendisi olmak isteyen Elif Taşar ise, ?Öğretmenimiz bize yarışmalar yaptırıyor ve gelişmemizi sağlıyor. Yaptığımız robotlar sayesinde becerilerimiz gelişiyor? şeklinde konuştu.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER