Yaşam

Nevruz, Sivas İçin Baharı Değil Kışı Müjdeledi

Baharın müjdecisi olarak bilinen Nevruz Bayramı münasebetiyle yakılan nevruz ateşinin ardından gece saatlerinde etkili olan kar yağışı sonrası yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplanırken, Sivas adeta ilkbaharda kışı yaşadı.

Nevruz, Sivas İçin Baharı Değil Kışı Müjdeledi
22-03-2024 09:48
SİVAS

Sultan ÖZKARAMAN/

Baharın müjdecisi olarak bilinen Nevruz Bayramı münasebetiyle 21 Mart Cumartesi günü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde program düzenlendi. Düzenlenen programda yakılan nevruz ateşinin üzerine kar yağdı. Sivas’ta gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini artırdı.

 Türk Milleti’nin yüzyıllar ötesinden devam edip gelen geleneksel bayramlarından biri olan Nevruz Bayramı münasebetiyle yakılan Nevruz Ateşi Sivas İçin baharın değil, kışın müjdecisi mi oldu sorusunu akıllara getirdi.

Baharın gelişi; suların çoğalması, dünyanın nefesinin ısınması yani havaların ısınması, türlü çiçeklerin açılması, yeryüzüne yemyeşil bir ipek kumaşın serilmesi, hayvanların çoğalması olarak yorumlansa da bu sene baharın müjdecisi Sivas’ta kışı müjdeledi.

Dün gece saatlerinde etkili olan kar yağışı, sabaha karşı etrafı bembeyaz yaptı. Etkili olan kar yağışı sonrası yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplanırken, Sivas adeta ilkbaharda kışı yaşadı.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres  haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER