Siyaset

"Provakatif Saldırıyı Kınıyorum"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “İsveç Stokholm Büyükelçiliğimiz yakınlarında Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin provakatif saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor ve lanetliyorum” dedi.

"Provakatif Saldırıyı Kınıyorum"
30-09-2023 15:55
SİVAS

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İsveç Stockholm’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik saldırıyı kınadı.
Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“İsveç Stokholm Büyükelçiliğimiz yakınlarında Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin provakatif saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor ve lanetliyorum. Dur durak bilmeyen bu saldırıların ve provokasyon girişimlerinin ardındaki nihai amacın ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine yönelik olduğu açıktır. İfade özgürlüğü ile açıklanamayacak olan, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine yapılan bu saldırılara demokrasi kisvesi altında meşruiyet kazandırılmamalı, nefret suçlarının önlenmesine yönelik artık tedbir alınmalıdır. İsveç’in bu tarz provokatif eylemlere izin vermemesini ve bu tür girişimlere müsamaha göstermemesini bekliyor, bu ve diğer nefret suçu eylemlerinin faillerine ilişkin gerekli yasal işlemleri ivedilikle yapmaya davet ediyoruz. Cumhurbaşkanımızı, ülkemizi, milletimizi ve dini değerlerimizi hedef alan tüm saldırı ve provokasyon girişimlerine yönelik kararlı mücadelemizden ve haklı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER