Gündem

27 EKİM´DE BAKAN AÇACAK

27 EKİM´DE BAKAN AÇACAK

27 EKİM´DE BAKAN AÇACAK
20-10-2017 07:58

Gökhan KARA/

Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas´ın en modern pazarı haline getirilen Cuma Pazarı´nı dün basın mensuplarına tanıttı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın katılımıyla 27 Ekim Cuma günü açılacak olan Cuma Pazarı´nda tanıtım toplantısı düzenleyen Başkan Aydın, ?Şirin, fonksiyonel, güzel bir proje ortaya çıktı. Projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Burası pazarın yanı sıra otopark, kurban kesim, düğün veya nişan gibi önemli günlerde de kullanılabilecek? diye konuştu.

RESMİ AÇILIŞ 27 EKİM CUMA GÜNÜ

Pazar alanının resmi açılışının Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın da katılımı ile 27 Ekim saat 11.00´de yapılacağını belirten Aydın, modern Pazar öncesi ortaya çıkan tablonun yanı sıra vatandaş ve pazarcı esnafından gelen şikâyetlerden örnek verdi.

Daha önce Pazar yerlerinde lavabo olmadığı için en yakın camilerin kullanıldığını ve bunun pazarcı-vatandaş arasında defalarca tartışmaya neden olduğunu bildiren Başkan Aydın, ?Artık böyle bir durumun yaşanmasını istemiyoruz. Bu nedenle pazarlarımızı tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde şekillendiriyoruz. O pazarın kurulduğu eski Cumartesi, Çarşamba ve Perşembe pazarlarını hatırlayın. Hemen hemen bütün pazarlar cadde üzerinde olduğu için o caddede pazarın kurulduğu gün Allah korusun yangın veya farklı bir durumda ne itfaiye ne de ambulanslar girebiliyordu. Ama artık pazarın hem görüntüsü hem de yeri var? dedi.

?STANDARTI ARTIRIP KALİTEYİ YÜKSELTECEĞİZ?

Pazarların sabit kalıcı noktalara taşınması kapsamında geçtiğimiz süreçte aldıkları kararı bugün uygulamaya sokmanın sevincini yaşadıklarını da belirten Aydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Cadde üzerindeki tüm pazarları kaldıracağız. Burası sadece Pazar için kullanılmayacak. Pazarın dışında bölgenin birçok ihtiyaçlarını karşılamak üzere çok fonksiyonlu proje olarak kullanacaktır. Pazarın olmadığı günler otopark olarak, Ramazanlarda toplu yemekler verilecek, mahallenin özel organizasyon ve programları burada olacak. Kurban bayramlarında ise kurban kesim alanı olarak kullanılacak. Bunların hepsini bir bütün olarak düşündüğümüz zaman sosyal ve kültürel alanı olarak inşa edilmiş bir Pazar olacaktır. Ticaret yapacak esnaflarımızın standardı, kalitesi ve pazarın fiziki görüntüsü doğrultusunda yükselteceklerdir.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER