Yaşam

Rotanız Sivas Olsun

Tarih kokan şehir Sivas eşi benzeri olmayan eserleriyle yerli ve yabancı turistleri cezbediyor.

Rotanız Sivas Olsun
16-04-2024 13:50
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

 15-22 Nisan haftası arasında kutlanan turizm haftasında sultan şehir havalarında ısınmasıyla misafirlerini bekliyor. Medreseleri, camileri ve açık hava müzesini andıran tarihi meydanıyla Sivas ülkemizin eşsiz şehirlerinden biri olma özelliği taşıyor.  

TARİH KOKAN BİR ŞEHİR

Sivas Türkiye’nin en güzel ve özel şehirleri arasında yer alıyor. Selçuklu’ya başkentlik yapan Osmanlı devletinin en önemli şehirleri arasında yer alan ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas tarihin her döneminde güzellikleriyle ön plana çıkıyor. Ankara- Sivas Yüksek Hızlı treni, modern havalimanı ve konforlu ulaşım ağıyla Sivas herkesin görmesi gereken şehirler arasında her zaman adından söz ettiriyor.

GÜZELLİKLERİ BİRLİKTE KEŞFEDELİM

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, tarihsel ve kültürel zenginliğin yanı sıra, coğrafyası, farklı iklim koşullarıyla büyük bir turizm potansiyeline sahip Sivas güzellikleri ile keşfedilmeyi bekliyor. Gölleri, camileri, tarihi eserler her medeniyetten izlerin yer aldığı Sivas bu hafta içerisinde kutlanacak Turizm Haftası’nda yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olması bekleniyor.

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER