Ekonomi

100 MİLYONLUK CEZAEVİ´NDE SONA YAKLAŞILDI

100 MİLYONLUK CEZAEVİ´NDE SONA YAKLAŞILDI

100 MİLYONLUK CEZAEVİ´NDE SONA YAKLAŞILDI
19-10-2017 07:58

Erhan CEYLAN/

240 kişinin şehit, 2 bin 191 kişinin ise yaralanmasına neden olan 15 Temmuz kanlı darbe girişinin ardından ilimizde yürütülen operasyonlar kapsamında tutuklananlar cezaevinin tamamen dolmasına neden olunca, ortaya çıkan yer sıkıntısının çözülmesi için bin kişilik erkek, 600 kişilik ise kadın cezaevinin yapılması gündeme gelmişti.

Sivas E tipi Kapalı Cezaevinin kapasitesinin üzerinde mahkûm barındırması nedeniyle yapılacak olan yeni cezaevinin toplam yatırım tutarı 100 milyon lira olarak açıklandı.

AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2018 bütçesinden 20 milyon lira toplamda ise 100 milyon lirayı bulacak olan cezaevin yatırım programına alındığını bildirdi.

Yatırımın Sivas´a hayırlı olmasını dileyen Şahin, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile AK Parti Sivas Milletvekilleri Habip Soluk, Hilmi Bilgin ile Selim Dursun´a teşekkür etti.

Ülke genelinde olduğu gibi Sivas´ta da kapasitesinin üzerinde hizmet veren cezaevinin yanına yapılacak olan yeni cezaevi ile birlikte ilimizde cezaevleri sayısı 4´ü bulacak.

YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

E Tipi Kapalı Cezaevi´nin bulunduğu bölgede Adalet Bakanlığı´na tahsisli 300 dönümlük alan üzerine kurulacak olan yeni cezaevleri, hem mahkûm kapasitesini artıracak hem de istihdama katkı sunacak. Cezaevlerinin 2 yıl içerisinde hizmete sokulması planlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER