USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BELEDİYEYE YAKIŞIR

09-07-2020

Yüceyurt Mahallesinde yapılan yeni öğretmenevinin, Sivas Belediyesine verilerek hizmet binası olarak kullanılması gündeme geldi.

Ve şahsımca oldukça faydalı bir girişim olacaktır. Mevcut belediye binası zaten kaldırılacak ve burası tarihi kent meydanına uygun bir proje ile daha görsel ve o alana yakışır bir hal alacak.

Mevcut öğretmenevi zaten talebe karşılık verebilecek durumda. Ve pandemi sürecinde normal olarak neredeyse atıl durumda diyebiliriz. Ve istemesek de bu süreç 1-2 yıl daha sürecek.

Yeni bina, belediye hizmetlerine oldukça uygun ve modern bir şekilde inşa edildi. Belediyeye yakışacak ve verimli hizmet verebilecek durumda.

Zaten pandemi döneminde, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sıkıntılı bir ekonomik süreç yaşanıyor. Mevcut öğretmenevi kullanılacak durumdayken, belediyenin yer değişmesi gerekiyorken, hazır bir yeni bina varken ve ülkenin ekonomik sıkıntısı varken, belediyenin buraya taşınması çok yerinde bir karar olur. Bu düşüncenin mimarı olan Başkan Bilgin´i tebrik ediyorum.

Bu girişimde ikinci bir olumlu konu ise Belediye Başkanı Hilmi Bilgin´in bu durumu Sivas kamuoyuna bırakması.

?Ortak akıl ve istişare´ ile yönetime talip olan Başkan Bilgin, Başkan seçildikten sonra bu vaadini yerine getiren bir tutum sergiledi. Bilgin, Yeni öğretmenevi binasının belediye hizmet binası olarak kullanılma kararını Sivas halkına bıraktı.

Bilgin, ?Sivas Belediyesi´nin yeni bir hizmet binasına ihtiyacı var mı? El cevap var. Çok acil ihtiyaç var. Şu anki mevcut binamız Sivas Belediyesine cevap vermiyor ve Sivas´a da yakışmıyor. Biz kaynak oluştururuz, Sivas´ın ihtiyacı olan güzel bir projeyi fuar alanı olur, başka bir yer olur kazandırırız. Birinci yol bu.  Mevcut öğretmenevinin ihtiyaca yeter olduğu, ikinci öğretmenevinin farklı kamu kurum  ve kuruluşlar tarafından kullanılabileceği noktasında fikir geldi. İkinci yol bu.  Şehirden gelen talep doğrultusunda bu tartışılsın Sivas´ta artısı eksisi konuşulsun? diyerek, kararı Sivaslılara bıraktı.

Yani ?Ortak akıl ve istişare´.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?