Sivas’ta seçim startı verildi

Sivas’ta seçim startı verildi

Bedriye KARAHAN

1 yıl önce

2023 Türkiye genel seçimleri için Sivas’ta start verildi. 

6’lı masa ortağı İYİ parti Sivas’ta Celal Dağgez öncülüğünde esnafları gezerek seçimlerde destek istemeye başladı. Aynı zamanda çalışmalara devam eden İYİ Parti’nin bu dönemde en çok adı konuşulan ismi Merkez ilçe başkanı Melih Uçmaz çalışkan başkan evet ama yönetimini de unutmamak lazım Melih başkanın yönetimi ile birlikte köylerde toplantılar yaptığı kapı kapı gezmelere başladığını görüyoruz seçimlerde büyük rol alacak olan Uçmaz başkanın yeni kurul yapılmasına rağmen milletvekilliğine aday olup olmayacağı henüz belli değil.

İlerleyen zamanlarda İYİ Parti’de milletvekilliği listesi için sıkıntılar çıkacağı halk arasında konuşulanların başında geliyor. Celal Dağgez’in birinci milletvekilliği için uğraştığı ama İYİ Parti’nin bazı kesimlerinin Celal Dağgez’i istemediği her ne kadar istemese de listeyi Celal Dağgez’in yapacağı da konuşuluyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçmiş dönemde Sivas Milliyetçi Hareket Partisi eski il başkanı Ragıp Özkan’ı genel merkeze çağırıp konuştuğu o anıda fotoğraf ile ölümsüzleştirdiklerini görmüştük. Ragıp Özkan’ında Sivas milletvekilliği için adı geçen kişiler arasında olduğu biliniyor. İYİ Parti’nin Sivas’ta seçimlerde bu sene atak yapacak mı? Merak ediliyor. 

Geçmiş seçimlerde Sivas’ta milletvekilli çıkartamamış genel başkanın bir televizyon konuşmasında Sivas’ta milletvekili çıkartıyoruz dediğini biliyoruz ama geçmiş dönemde liste hazırlandığında parti içinde sıkıntılar çıktığını hepimiz biliyoruz. Bu liste hazırlandığında yine aynı sıkıntılar çıkacak mı ya da liste hazırlanırken Sivas teşkilatına mı sorulacak Sivas teşkilatına sorulduğunda acaba birinci sıra için Ragıp Özkan’ın mı Celal Dağgez’in mi istenileceği merak konusu oluyor. Henüz aday adaylıkları açıklanmasa da Özkan’a ve Dağgez’e başarılar dilerim. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI