USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ta Biri Bu İşe Dur Demeli!

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün Meydan Cami restorasyonu ile ilgili yaptığı girişime tepkiler sürüyor. Restorasyon çalışmasıyla ilgili Uluslararası Ravza Derneği ile protokol imzalanması infial yarattı. Restorasyon skandallarıyla gündemden düşmeyen Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü, imzalanan protokolün ardından gelen tepkilere kulak asmadan yangından mal kaçırır gibi restorasyon çalışmalarını başlattı.

Sivas'ta Biri Bu İşe Dur Demeli!
24-04-2024 16:55
SİVAS
Google News

Haber Merkezi

SKANDAL KARARLARA İMZA ATIYOR

Sivas’ta yaptığı hemen her çalışma başarısızlıkla sonuçlanan ve kamuoyunun tepkisine neden olan Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, skandal işlere imza atmaya devam ediyor. 1564 yılında Kanuni Sultan Süleyman’ın vezirlerinden Koca Hasan Paşa tarafından yaptırılan yaklaşık 500 yıllık tarihi camiyle ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarihi caminin restorasyonuyla ilgili Uluslararası Ravza Derneğiyle protokol imzalandığını duyurdu.

BU NEYİN TELAŞI!

Sivas Ekspres Gazetesi olarak konuyla ilgili bilgi edinmek üzere resmi olarak yaptığımız başvuruya 50 gündür cevap vermeyen Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, 19 Nisan tarihinde sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Meydan Cami restorasyonu için restorasyon çalışmalarına start verildiğini duyurdu. Restorasyon gibi özel bir alanda alelacele yapılan bu girişim tepki toplarken Uluslarası Ravza Derneği’nin de projeye dahil edilmesi eleştirilerin dozunu yükseltti. Protokol imzalandığının duyurulmasının hemen ardından çalışmalara başlanması ise akıllarda soru işaretleri bıraktı. Her şeyin bu kadar çabuk gelişmesi ve yangından mal kaçırır gibi derhal restorasyon çalışmalarına başlanması kamuoyunda rahatsızlık yarattı.

PAYLAŞIMLAR DEĞİŞTİRİLDİ!

19 Nisan’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sevgili dostlar; Vakıflar Genel Müdürlüğümüze ait Hasan Paşa vakfiyesine kayıtlı Meydan Camisi restorasyonu için start verildi. Uluslararası Ravza Derneği ile imzalanan protokol kapsamında çalışmalara bugün itibariyle başlanmıştır. Hayırlı olsun. Dualarınızla.” ifadelerini kullanan Cemal Karaca, haberimizin üzerine kamuoyundan gelen tepkilerin ardından paylaşımını “Sevgili dostlar; Vakıflar Genel Müdürlüğümüze ait Hasan Paşa vakfiyesine kayıtlı MEYDAN CAMİSİ restorasyonu için start verildi. Vakıflar Bölge müdürlüğümüzün sanat eserleri müdürlüğü, kontrol, denetim ve koordinasyonunda, A.R.T. Norm. Restorasyon inşaat müteahhitliğinde, Finans olarak Uluslararası Ravza Derneği ile imzalanan protokol kapsamında çalışmalara bugün itibariyle başlanmıştır. Hayırlı olsun. Dualarınızla.” şeklinde güncelledi.

DERNEK BU İŞİN NERESİNDE!

Uluslararası Ravza Derneği ile imzalanan protokol ise tartışmaları alevlendirdi. Restorasyon skandalları ile Türkiye gündemine oturan Cemal Karaca’nın sponsor olarak Uluslararası Ravza Derneği’ni kullanması kamuoyundan sert tepkiler aldı. Sivas’ta çok sayıda mülkü olan ve akarlarıyla adeta Sivas’ın en çok kazanan kurumlarının başında gelen Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün kendi imkanlarıyla restorasyonu yapmaması eleştirildi. Öte yandan restorasyon için hangi çalışmaların yapılacağı da kamuoyu ile paylaşılmazken Uluslararası Ravza Derneği’nin bu denli yüksek bir maliyeti nasıl karşılayacağı ise merak konusu oldu. Kamuoyunda “Zaten vatandaşlardan toplanan yardım ve bağışlarla kendini idame ettiren bir dernek nasıl oluyor da restorasyon gibi maddi yönden külfetli bir işe sponsor oluyor. Bu paranın kaynağı nedir? Maddi güç kullanılarak başka şeyler mi hedefleniyor” yorumları yapıldı.

SİYASİLERE SERT ELEŞTİRİ!

Özellikle AK Parti grup başkanı Abdullah Güler’e yakınlığı ile bilinen Cemal Karaca’nın skandal kararlarına AK Partili siyasilerden bir müdahale gelmemesi de yüksek sesle eleştirilmeye başladı. Sivas’taki başarısız çalışmaları ayyuka çıkan ve liyakatsizliği nedeniyle oturduğu makamı hak etmediği düşünülen Cemal Karaca’ya siyaseten bu denli sahip çıkılması kamuoyunda huzursuzluğa neden oldu. Son yerel seçimin kaybedilmesinin ardından eleştirilen AK Parti Sivas Milletvekilleri Abdullah Güler, Hakan Aksu ile Rukiye Toy’un Sivas’a sahip çıkmadığı ve Sivas’ı beceriksiz kadrolarla idare etmeye çalıştıkları vurgulandı. Özellikle “Sivas’ın abisi” konumunda bulunan Abdullah Güler’in başarısız kurum müdürlerini değiştirirken Cemal Karaca’ya neden dokunmadığının cevabı ise kamuoyunda merak ediliyor.

ULAŞ KARASU’DAN CEMAATLİ GÖNDERME!

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas Ekspres olarak gündeme getirdiğimiz haberin ardından bir açıklama yaparak Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü göreve çağırdı. Yaptığı açıklamada cemaat vurgusu yapan Karasu, “Milletten "himmet" adı altında para toplayan cemaatler, restorasyon yapacakmış! Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün geliri yok mu da bu eşsiz eserimizi bir derneğe emanet ediyorsunuz?  Bu uluslararası dernek, bugüne kadar hangi restorasyonu yapmıştır? Restorasyonu bakanlık olarak neden siz yapmıyorsunuz? Lafa gelince 'ecdat yadigarı' dersiniz,  bir derneğin bu eşsiz esere vereceği zararı kim nasıl giderecek?” ifadelerini kullandı.

CEMAL KARACA NE ZAMAN EMEKLİ OLACAK!

Başarısız çalışmaları ve restorasyon facialarıyla Türkiye gündemine oturan Cemal Karaca’nın siyasi ve bürokratik bağlantıları nedeniyle görevinden alınamayacağının anlaşılması üzerine kamuoyu Cemal Karaca’nın ne zaman emekliye ayrılacağını merak etmeye başladı. 64 yaşında olan Cemal Karaca’nın emeklilik yaş haddini sonuna kadar kullanacağı tahmin ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
fatiharslan
fatiharslan 2 hafta önce
Ne kadar ucuz bir habercilik bu yahu. Basın dilinden ve ahlaklı gazetecilikten uzak çirkin bir saldırı. Sivas'ın önündeki en büyük engellerden biri de bu cahil tavırlarınız. Cemal Bey'in bu şehre yaptığı hizmetleri üst üste koysanız altında kalırsınız. Sizin gibi sığ ve basit bir adam olsa zaten çoktan görevden alınırdı. Eminim ki Cemal Karaca sizin bu haberlerinize gülüp geçiyordur :) Ne demiş eskiler "yel kayadan toz alır", sizinkisi de teyyare
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
06.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü