USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

KUŞAK GÜREŞLERİNDE FİNAL HEYECANI

KUŞAK GÜREŞLERİNDE FİNAL HEYECANI

KUŞAK GÜREŞLERİNDE FİNAL HEYECANI
27-06-2018 07:00
Google News

 

Kuşak güreşlerinde final müsabakalarının yapılmasına az bir süre kaldı. Konya´da yapılan grup kuşak güreşi karşılaşmalarında başarılı olan YİBOspor kulübü Çanakkale´de yapılacak Türkiye Şampiyonasında Sivas´ı temsil edecek. Kız ve erkek ekiplerle yıldızlar kategorisinde yapılacak müsabakalarda yer alacak YİBOspor´dan spor camiası başarılı sonuçlar bekliyor. Kuşak Güreşi Türkiye Şampiyonası 1-3 Temmuz 2018 tarihleri arasında Çanakkale´de yapılacak.

BAŞKAN GÜZEN: HEDEF KUPAYLA DÖNMEK

YİBOspor kulübü başkanı Armağan Güzen, ekip olarak hedeflerini Türkiye Şampiyonasından madalya ve kupalar kazanmış şekilde Sivas´a dönmek olarak açıkladı. Konya´da yapılan grup maçlarının ardından teknik kadrosu ve sporcularında artan tempoyu gördüklerini ve artan antrenman temposundan memnun olduklarını belirten Güzen, ? Kulüp olarak kuşak güreşinde iyi bir potansiyelimiz var. Bu potansiyelin daha da iyi olası için çalışmalar yapıyoruz. Konya´da iyi maçlar ortaya koyduk. Çanakkale´de hedef aynı tempoyu sürdürmek ve daha iyisini yapmak.? dedi.

ANTRENÖR ŞATIROĞLU: İYİ DURUMDAYIZ

YİBOspor Kulübü kuşak güreşi antrenörü Nadiye Şatıroğlu, ekip olarak Türkiye Şampiyonası öncesinde iyi durumda olduklarını söyledi. Sporcularının Türkiye Şampiyonası öncesindeki antrenman tempolarından memnun olduklarını belirten Şatıroğlu, Çanakkale´de yapılacak Türkiye Şampiyonasına başarılı olmak için gideceklerini söyledi. Çanakkale´de yapılacak şampiyonada başarılı olmayı çok istediklerini belirten Şatıroğlu, kendilerine her türlü katkı ve desteği veren kulüp başkanları Armağan Güzen´e teşekkür etti.

KUŞAK GÜREŞİ TARİHİ VE YAPILIŞI

Kuşak Güreşinde Güreş Alanı Güreşin yapıldığı alana (Azbar) adı verilir. Bu alan köy meydanı, harman yeri, çim alan, olabilir. Spor salonlarında ise judo veya güreş minderlerinde yapılabilir. Yapılan alanın güreşçilerin sakatlanmasını önleyecek ve hareketleri engellemeyecek şekilde çim alan olmalı sporcunun sakatlanmasını önlemek için sahanın temizlenmesi, tümsek ve çukurların olmamasına dikkat edilir. Alanın miktarı her çift güreşçi için en az 12 m çapında yuvarlak alan olması gerekmektedir. Kalabalık güreşlerde ise alan: aynı anda 45 çift güreşçinin güreşeceği büyüklükte olmalıdır. Sporcuların kuşakları kuşak hakemi tarafından sıkı şekilde bağlandıktan sonra Güreşçiler Meydan Hakeminin emrine girer. Sporcuların birbirlerine başarı dilemesinden sonra Meydan Hakemi ?Kuşak tutuşun? der. Güreşçilerin sağ elleri içten sol eli dıştan gelecek şekilde birbirlerinin kuşaklarından kavrarlar. Güreşçilerin iki elini birleştirmesi yasaktır.Eller kuşaklara bağlandıktan sonra Meydan Hakemi sözle ?Kureş? derken iki sporcunun da omuzlarına hafifçe değer. Hakemin komutu olmadan güreşçiler ellerini çözemezler, çözdükleri zaman yenik sayılırlar. Güreş alanının dışına çıkma anında, meydan hakemi ?Tokta? komutu vererek güreşi durdurur. Tekrar kuşaklardan tutuş pozisyonu aldıktan sonra güreş başlatılır.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
12.12.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü