OKÇULUK´TA BİLİMSEL ATAK
Sivaslı okçular bilimsel yolda çalışmalara katılım göstermeye başladı. Odaklanma konusunda Uzman Dr. Abdulaziz Gültürk nezaretinde yapılan çalışmaların sporculara katkılar yapması bekleniyor.
Sivaslı okçular Türkiye´de ender rastlanan bir çalışmaya başlangıç yaptı. Odaklanma konusunda yaşanan eksiklikleri gidermek için bilimsel çalışma yapmaya başlayan Sivaslı okçuların yapılan bu çalışmaların eşliğinde daha başarılı olmaları hedefleniyor. Uzman Dr. Abdulaziz Gültürk, nezaretinde önce toplu, ardından belirlenen program dahilinde tek tek odaklanma konusunda bilimsel çalışma yapmaya başlayan okçularda yaşanacak gelişimlerin katılacakları yarışmalarda kendilerine önemli artılar katması bekleniyor.
UZMAN DR GÜLTÜRK: ?YÜZDE YÜZ KATKISI OLACAK?
Uzman Dr. Abdulaziz Gültürk, okçularla yapmaya başladıkları çalışmaların geri dönüşümünün güzel olacağını söyledi. Odaklanmaya veya daha farklı çalışmaları Avrupa da gördüklerini belirten Gültürk, ? Türkiye´de yaptığımız çalışma ilk oluyor. 3 ile 60 yaş arasındaki bireylere bu tür çalışmaları yapıyoruz. 40 ile 50 seans süren bu çalışmalarda 20´nci seanslı birlikte gelişimleri görmeye başlıyoruz. Bu çalışmaların sporcularımıza büyük katkısı olacak? dedi.
İL TEMSİLCİSİ DEMİR: ?HEDEFİMİZ BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRMEK?
Okçuluk İl Temsilcisi Ufuk Demir, il temsilciliği olarak hedeflerini başarılı sporcular yetiştirmek olarak açıkladı. Okçuluk il temsilciliği olarak sporcuların gelişimlerini dikkatli şekilde takip ettiklerini belirten Demir, antrenman, il ve il dışında yapılan yarışmalarda ortaya çıkan genel tablonun kendilerini arayışlar içine ittiğini söyledi. Antrenman puanları ile il dışında yapılan yarışlardaki puan farklarının kendilerini bilimsel yönde destek almaya yönlendirdiğini vurgulayan Demir, ? Sporcularımız antrenmanlarda attıkları atışlar ve tuttukları puanlar ile katıldıkları yarışlardaki elde ettiği puanlar arasında büyük farklılıklar ortaya çıkıyor. Antrenmanda iyi olan sporcumuzun, yarışmada neden vasat olduğu bizim kafamızı karıştırıyordu. Uzman Dr. Abdulaziz Gültürk ile bu konuyu paylaştık. Oda bize şuanda yapmaya başladığımız odaklanmaya yönelik çalışmayı önerdi. Önce tam takım olarak, şimdi ise tek tek yapılan seanslara sporcularımız katılıyor. Şubat ayında yapılacak şampiyonaya bilimsel yönde aldığımız desteklerle katılacağız. İnşallah ekip olarak yaptığımız bu çalışmaların karşılığını alırız? diye konuştu.
ANTRENÖR DEMİR: ?KATKISININ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM?
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Antrenörlerinden Pınar Demir, bilimsel desteğin kendilerine önemli katkılarının olacağını dile getirdi. İl olarak okçuluk branşında çalışkan ve yetenekli sporculara sahip olduklarını belirten Demir, yetenek ve çalışkanlığın yanına bilimsel çalışmayı da eklediklerini ifade etti. İl olarak 2018 yılında birçok yarışmaya katılmayı planladıklarını kaydeden Demir, ? Bu güne kadar hep iyi antrenman yaptık. Birçok organizasyona katıldık. Ancak yarışmalarda belli bir noktaya geldiğimizde kırılmalar oldu. Bu kırılmaları önlemek. Yarışmaya daha iyi odaklanma eksikliği çekiyorduk. Bu eksikliği giderme adına şimdi bilimsel çalışma yapıyoruz. Toplu olarak katıldığımız ilk seansta yapılan odaklanma testinde ortaya çıkan sonuç, bizim nerede hatalar yaptığımızı ortaya çıkardı. Odaklanma konusunda yapacağımız çalışmaların, katılacağımız yarışmalarda bize katkısının yüksek olmasını bekliyorum? ifadelerini kullandı.
Editor : Haberpanelim