Hatice KOYUNCU YİĞİT
Sivas İl Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliği ile sürdürülen zekat hizmetleri tanıtım toplantısı düzenlendi . “Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin” teması başlığı altında yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Remzi Pehlivan zekat ibadetinin sadece ramazan ayına mahsus bir ibadet olmadığını hatırlattı.
Müftü Pehlivan, “Başkanlığımızın Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Zekat Daire Başkanlığı oluşturuldu. Başkanlığımızın Diyanet Vakfı organizasyonu çerçevesinde muhtaç olanı gözetmeyi seven hayırsever halkımızın zekatlarını yurt içinde ve yurt dışında olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, zekatların yıl boyunca etkin ve güvenilir bir şekilde toplanmasını sağlamak, halkımızda ve İslam dünyasında zekat farkındalığının ve zekat kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Yine bizler sadece zekat organizasyonu değil kurban faaliyetleri ile vekalet yoluyla kurban kesme organizasyonunu gerçekten en güzel şekilde organize ediyoruz ve bu sayede birçok insana ulaşıyoruz. Yapılan bu faaliyetlerle ülke içinde ve dışında birçok insanın hayır duasını aldığımızı unutmayalım. Bugün icra ettiğimiz tanıtım toplantısı siz değerli görevlilerimizin yapılan bu organizasyonları bilip daha çok mazluma umut olmak için vatandaşlara duyurmanız ve bilinçlendirmeniz için gerçekleştiriyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Programa konuşmacı olarak katılan Başkanlık Müftüsü Yakup Öztürk ise zekattaki asıl maksadın toplumun farklı katmanları arasında bir köprü oluşturmak, kaynaşma ve dayanışmayı artırmak olduğunu söyleyerek, “Zekâtta ki asıl maksat toplumun farklı katmanları arasında bir köprü oluşturmak, kaynaşma ve dayanışmaya vesile olmaktır. Allah Azze ve Celle Tevbe Suresi'nin 60'ıncı ayetinde zekâtın farz kılındığını ve aynı zamanda zekâtın kimlere verileceğini belirlemiştir. Zekâtta ki asıl maksat toplumun farklı katmanları arasında bir köprü oluşturmak, kaynaşma ve dayanışmaya vesile olmaktır. İslam dinimizde, zekat vermek için zengin olmak gerekiyor. Dinen zengin sayılmanın açılımı yapmak gerekirse; kendi ihtiyaçlarından başka örneğin ev, araba, bakmakla yükümlü olduğu kişiler veya nafakası gibi kendinin ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin temel ihtiyaçlarından başka 82 gram altından daha fazla ya da buna denk mal sahibi olan kişilerin, bu malın üzerinden bir kameri yıl geçtikten sonra o malın kırkta birini ihtiyaç sahiplerine vermesidir.” dedi.
Editor : Haberpanelim