Gündem

9 Yıllık Hasret Sona Erdi

Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası 9 yıl süren restorasyon nihayet tamamlandı. 2015 yılında başlanılan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından tarihi yapı, Vakıf Haftası’nın 100. Yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans bağlantısıyla ibadete ve ziyarete açıldı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Divriği Ulu Caminin çevre peyzaj düzenlemeleri tamamıyla yapılmış.  Divriği Ulu Cami’yi ziyar

9 Yıllık Hasret Sona Erdi
06-05-2024 15:27
SİVAS

Demet KARAKUŞ

KAPSAMLI RESTORASYONA ALINDI

Anadolu Selçuklu Devleti'ne bağlı Mengücek Beyliği döneminde 1228-1243 tarihleri arasında yaptırılan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası 2015 yılında kapsamlı bir restorasyona alındı. İbadete ve ziyaretçilere kapatılan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifasında 9 yıl boyunca titizlikle sürdürülen restorasyon çalışmaları tamamlandı.

ERDOĞAN VİDEO KONFERANSLA AÇTI

Vakıf Haftasının 100. Yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen ve ülke genelinde 201 vakıf eserinin açılışı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans sistemiyle ibadete açılışını gerçekleştirdiği programa Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Osman Boyraz, AK Parti Sivas milletvekilleri Hakan Aksu, Rukiye Toy, il protokolü üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ

Semazen gösterisinin ardından konuşan Vali Yılmaz Şimşek, “UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi’ne ülkemizden giren bu eşsiz eserin restorasyonunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bu eseri bizden sonraki nesillerde aynı şekilde koruyarak gelecek nesillere aktaracaklardır” dedi.

MİRASIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise, Ülkemizde 21 tane daha UNESCO tarafından tescillenmiş ve insanlığa miras bırakılmış eserlerimiz  var. Bu muhteşem eserler ülkemizde insanlığa miras listesinde yaşatılıyor ve yaşatılmaya devam edecek.  Divriği bizim için çok önemli bir ilçe hayatıyla, evleriyle, konaklarıyla ve El-Hamrası Divriği Ulu Cami ile Divriğilileri tebrik ediyorum. Bu caminin gölgesinde bir hayatı sürdürüyorsunuz. İnşallah emeklilik döneminde de böyle muhteşem bir eserin gölgesinde ve onu anlayarak, tanıyarak onunla beraber hayatı sürdürmeyi rabbim bizlere de nasip etsin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans sistemiyle Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası’nın açılışını gerçekleştirildi. Tarihi camide 9 yıl aranın ardından öğle namazı kılındı.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Kamil ışık 2 hafta önce
Allah Cemal Karaca dan razı olsun. Çok emek verdi.
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER