Sağlık

Baharatların Kokusu İle Şifa Buluyor

Sivas’ta uzun yıllardır aktarlık yapan Bahattin Konak, şifalı bitkilerin kokusu ile şifa bulduğunu belirterek, “Bitkisel ürünleri kullanmama gerek yok şifa bulmam için iş yerimin atmosferi yeterli” dedi.

Baharatların Kokusu İle Şifa Buluyor
23-02-2024 11:24
SİVAS

İlknur Özdemir

Türkiye’nin en soğuk illerinden biri olan Sivas'ta, soğuk havalar ile birlikte çeşitli mevsim hastalıkları artış göstermeye başladı.

Mevsim hastalıklarına yakalanan ve hastanelerin yolunu tutan vatandaşlar ise bir diğer çareyi de destekleyici ürünlerin adresi olan aktarlarda buluyor.

Son günlerde hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte Sivas’ta artış gösteren salgın hastalıklara karşı, aktarlarda bulunan şifalı bitiklerin satışı da arttı.

BİR HASTALIĞI GEÇİRİRKEN BAŞKA BİR HASTALIĞA TEDAVİ ÇIKARTABİLİYOR

Sivas’ta, uzun zamandır baharat işletmeciliği yapan aktar Bahattin Konak, Aktarlarda satılan alternatif tıp olarak bilinen bitkisel ürünlerin, içeriğinde bin bir kimyasal bulunan ve alerjik reaksiyonlara sebep olabilecek ilaçlara karşı savaş açacağını belirterek, “Son zamanlarda Sivas’ta salgın hastalıklar artmaya başladı. Bitkisel ürünler almak için gelen müşterilerin sayısı da arttı. İnsanlar hasta olduğunda endişelenerek hemen hastaneye koşuyorlar ama bilinmesi gerekir ki, hastanelerde verilen ilaçlar birçok kimyasal madde içeriyor. Bir hastalığı geçirirken başka bir hastalığa tedavi çıkartabiliyor. İlk çareyi önce bitkisel yollardan bulmak ve son çare olarak ilaçlarda çözüm aramak gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ŞİFAYI BİTKİSEL ÜRÜNLERİN KOKUSU İLE BULUYOR

Salgın hastalıkların baş gösterdiği bu günlerde her türlü hastalığa adeta savaş açacak özellikte olan bitkisel ürünlerin içerisinde bulunan aktar Konak,”Ben şifayı bitkisel ürünlerin kokusunda buluyorum. Baharatların kokusu bile hastalıkların iyileşmesi için yeterli. Uzun zamandır aktarlık yapıyorum bağışıklık sistemim güçlendi. En son ne zaman hasta olduğumu hatırlamıyorum” dedi.

“ŞİFA İLE KARŞILIYORUZ, ŞİFA İLE UĞURLUYORUZ”

Aktar Konak, iş yerine gelen müşterilere kış çayı olarak bilinen kırmızı renkli Atom çayı ikram ederek, “Biz müşterilerimizi şifa ile karşılıyoruz, şifa ile uğurluyoruz” dedi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres   haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER