Gündem

BBP Sivas'ta Emaneti Geri Aldı

31 Mart yerel seçimlerinde Sivas’ta sandıktan değişim çıktı. Resmi olmayan sonuçlara göre Büyük Birlik Partisi (BBP) adayı Adem Uzun sultan şehrin yeni belediye başkanı oldu. Büyük Birlik Partisi Şehit Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu’nun emaneti Sivas’ı 10 yıl aranın ardından yeniden kazanarak seçimde tarih yazdı.

BBP Sivas'ta Emaneti Geri Aldı
31-03-2024 23:51
SİVAS

Haber Merkezi

SİVASLILARIN TERCİHİ ADEM UZUN

Sivas’ta yerel seçimlere Büyük Birlik Partisi damga vurdu. Genel Başkan Mustafa Destici’nin seçim dönemi büyük önem verdiği ve defalarca program yaptığı Sivas’ta BBP Sivas’ta büyük bir zafer kazandı. 31 Mart yerel seçimler için Sivas’ta sandığa katılım bir önceki yerel seçimlere göre düşük kaldı. 2 bin 431 sandığın kurulduğu ve 270 binin üzerinde seçmenin bulunduğu Sivas’ta sandıktan iyi bir seçim dönemi geçiren Adem Uzun galip çıktı. Büyük Birlik Partisi’nin önde başladığı seçimde bir ara AK Parti adayı Hilmi Bilgin öne geçse de sandıkların büyük bir bölümü açıldıktan sonra resmi olmayan sonuçlara göre sandıkta Adem Uzun ismi birinci oldu.

ŞEHİDİMİZİN EMANETİNE SAHİP ÇIKTI

Seçim sonuçlarını değerlendiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Büyük Birlik Partimizin 14 ilçe ve 1 il özellikle Sivas’ta partimiz belediye seçimlerini Adem Uzun ile kazanmıştır. En son hem Yüksek Seçim Kurulu verilerine hem de Anadolu Ajansı’ndan aldığımız bilgiler sandıkların yüzde 80’i açılmış ve partimizin oyu yüzde 43 en yakın rakibimizin oyu yüzde 29’dur. 14 puan farkla Sivas Belediyesi’ni adayımız Adem Uzun kazanmıştır. Bunun dışında bazı televizyondaki sonuçlar tamamen asılsızdır.   Bizim için en önemli sonuç Sivas Belediyesi’nin kazanılmasıydı. Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun emanetine sahip çıktık. Sivaslı kardeşlerime desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

ADEM UZUN SANDIKTA FARK ATTI

Saat 00.00 itibariyle sandıkların yüzde 80’ne yakınının açıldığı Sivas’ta 117 bin 597 oy kullanıldı. Oyların 110 bin 121 geçerli sayıldı. BBP Adayı ve Sivas’ın yeni belediye başkanı Adem Uzun 49 bin 819 oy ile oyların yüzde 43,62’sini aldı. AK Parti adayı Hilmi Bilgin ise yüzde 30,91’i ile 35 bin 306 oy aldı. Milliyetçi Hareket Partisi adayı Reha Kars 12 bin 157 oy, Cumhuriyet Halk Partisi adayı Tacettin Kepenek de resmi olmayan sonuçlara göre 8 bin 874 oy aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER