Siyaset

AKYILDIZ; "BEN SİZLERİN EMRİNDEYİM"

AKYILDIZ; "BEN SİZLERİN EMRİNDEYİM"

AKYILDIZ;
17-11-2017 07:58

Gökhan KARA

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısının 12´nci oturumu dün gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi meclis salonunda Ferhat Ünsal başkanlığında yapılan toplantıya konuk olarak katılan ve üyelere hitabeden CHP Milletvekili Ali Akyıldız,?Sorunlarınızı, sıkıntılarınızı dinlemeye geldim. TBMM´ye taşımamı istediğiniz bir konu varsa ben sizlerin emrindeyim? dedi.

?ÇÖZÜM ÜRETELİM?

Milletvekili Akyıldız, ?Burada hepimiz bir aileyiz. Bende aile olduğumuz için sizleri ziyarete geldim. 2018 yılı için hazırlanıyorsunuz. Bizde Parlamento´da sizler gibi yoğun çalışarak 2018 yılı için hazırlanıyoruz. Genel bütçeden talebiniz varsa Parlamento´ya taşımamız gereken Sivas ile ilgili sorun ve sıkıntıları dinlemeye geldim. Bunları Parlamento´ya taşıyıp çözüm bulma noktasında elimizden geleni yapacağız. Biz 5 milletvekiliyiz hepimizin Sivas´ın sorunlarıyla yakından ilgilenmesi lazım, bunun başka yolu yok. Sivas´ın gerçekten sorunları çok. Gelen ödeneğe baktım, muhtemelen bu ödenek kırsala yetmeyecek. Herhalde yeniden bir borçlanma falan olacak. Ben bunu meclise taşıyacağım, İl Özel İdaresi´ne gelen paranın yetersiz olduğunu belirteceğim. Bir pozitif ayrımcılığın yapılması gerektiğini  özellikle söyleyeceğim. Bunun dışında meclise taşımam gereken bir konu varsa ben sizlerin emrimdeyim diyorum? dedi.

?KÖYDESİN BÜTÇESİ ARTTIRILSIN?

Akyıldız´ın bu sözleri üzerine söz alan İl Genel Meclis Üyesi Bayram Sevim, ?KÖYDES´in bütçesini biraz arttırabilir miyiz? Yani Sivas´ın 2 bine yakın yerleşim yeri var. Bu bütçe artarsa Sivas bundan çok kar edecektir. Birde siz Tarım komisyonundasınız. Ülkemizde ve ilimizde tarım ile ilgili sorun çok. Tarım arazilerinin çok acil olarak korumaya alınması gerekiyor. Kayıp dışı arazilerinin kayıt altına alınması gerekiyor. CHP´nin bununla alakalı bir planı ve programı var mı? Bizler tarımın milli politika olması gerektiğini düşünüyoruz? dedi.

?ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM?

                Bayram Sevim´in talebinin çok güzel ve yerinde bir talep olduğunu belirten Milletvekili Akyıldız bunun için elinden geleni yapacağını vurgulayarak,  ?Biliyorsunuz ben Ziraat mühendisiyim. Köyde, bahçede, ahırda nerede olursa olsun sizlerin sıkıntısını, mesleğim gereği en iyi bilenlerden birisiyim. Bakan bey değişti. Sayın bakan ile görüştük. Bakan´a siz tarımın içinden gelen birisi değilsiniz. Tarımı belki bizler kadar bilmeyebilirsiniz. Biz bugüne kadar tarım ile ilgili toplantı yapmadık, dedik. Biz tarım komisyonu olarak 26 milletvekiliyiz. 16´sı iktidar partisinin 6 tanesi CHP´nin geriye kalan 4 tanesi de MHP ve HDP´nin milletvekilleridir. Hem saha da yaşamış hem de teorik olarak üst düzey bilgiye sahip kişilerden oluşan bir komisyondayız. O yüzden tarım stratejik bir alan odluğunu ve siyasete malzeme edilmemesi gerektiğini birlikte konuşuyoruz. Ben sizlerin emrindeyim bu konuyu meclise taşıyıp elimden geleni yapacağım? dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER