Ekonomi

Büyük Hayallerle Girilen Borsadan Kaçış!

Paraya değer katarak miktarını artıran ve hızla yükselerek vatandaş tarafından dikkatleri üzerine çeken borsada işler tersine döndü.

Büyük Hayallerle Girilen Borsadan Kaçış!
20-02-2024 14:12
SİVAS

Aydın DELİKTAŞ

Günden güne değer kaybeden Türk lirasına karşı önlem almak isteyen vatandaşlar paralarını değerlendirmek amacıyla farklı yöntemlere başvuruyor.

Kripto para, borsa, altın, döviz, kolay para kazanmak isteyen vatandaşların ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Dijital dünyanın gündelik hayatımıza girmesiyle birlikte bunu fırsat olarak gören vatandaşlar paralarını sanal ortamda değerlendirmeye başladı.

Büyük hayallerle girilen borsada işler tersine dönünce borsaya olan ilgisini kaybeden vatandaşlar hızla geri çekilmeye başladılar.

Şirketlerin açıkladığı kar, zarar oranlarından sonra borsada yaşanan düşüş netlik kazandı. borsada ki hisselerin birden bire hızlı bir şekilde düşmesiyle birlikte vatandaşlar günden güne eriyen paralarını biran önce kurtarabilmek için hisselerini hızlı bir şekilde satıyor.

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre aralık sonu itibarıyla yatırımcı sayısı 7 milyon 643 bin 867 olarak kaydedilirken, son 2 ayda borsadan çıkan yatırımcı sayısı 912 bin oldu.

Büyük hayallerle girilen borsa vatandaşları her zaman olduğu gibi yine hüsrana uğrattı.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres   haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER