Eğitim

Çocuklarda Depremin İzleri Silinecek

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi sonrasında, bölge halkının iyileşme sürecine katkı sağlamak amacıyla öğretmenlere yönelik; "Oyunla İyileşiyorum Eğitimi" seminerleri başlattı. UNICEF deprem özel fonu finansal desteği ile gerçekleştirilen eğitim semineri programına Sivas'ta dahil edildi.

Çocuklarda Depremin İzleri Silinecek
30-04-2024 12:42
SİVAS

Sultan ÖZKARAMAN 

İlkokullarda görev yapan sınıf öğretmenlerine yönelik planlanan eğitim semineri 29 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Eğitimlere Sivas ve Malatya'dan 400'er öğretmen katılım sağlayacak.

Sivas Öğretmenevi ve kent merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen eğitim seminerlerine MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Araştırma Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları ve Millî Eğitim Müdürü Necati Yener de katıldı. Programda konuşan Yener, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybedenleri bir kez daha anarak, depremde yakınlarını kaybeden, zarar gören vatandaşlara ise geçmiş olsun dileklerini yineledi.

Afet sonrasında devletin hayatın normale dönmesi için tüm imkânlarını seferber ettiğini vurgulayan Yener, özellikle çocukların depremin oluşturduğu olumsuzluklardan mümkün olan en kısa sürede kurtulması için yoğun bir çaba harcandığını, eğitim camiasının da gerek yaraların sarılması gerekse bu sürecin etkin bir şekilde yürütülmesi için büyük bir fedakârlıkla görev yaptığını vurguladı.

Afet sonrası çalışmalarda etkin rol üstlenen Millî Eğitim Bakanlığının 'Oyunla Öğreniyorum Eğitimi' ile öğrencilerin beklenmedik zamanlarda meydana gelen ve öngörülemeyen olayların oluşturabileceği olumsuzluklarla mücadele etmesine katkı sağlamayı hedeflediğini belirten Yener, bu eğitimlerin öğretmenler için de önemli kazanımlar sağladığına vurgu yaptı. Yener, seminerin ardından, eğitime katılım sağlayan öğretmenlerin görev yaptığı okullara ders etkinliklerini destekleyen öğretim materyalleri gönderileceğini ve öğretmenlerin seminer sürecinde edindikleri kazanım ve deneyimlerini bu materyallerden faydalanarak öğrencilerine aktaracaklarını kaydetti.

Yener'in ardından konuşan MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Araştırma Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdülhakimoğulları ise eğitim programı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.  Abdulhakimoğulları, "Oldukça faydalı olduğunu düşündüğümüz; 'Oyunla İyileşiyorum Eğitimi' programını ilk önce okul öncesi öğretmenlerimizle yapmıştık ve çok güzel sonuçlar aldık. Afet bölgesindeki öğretmenlerimize bir nebze de olsa destek olmak, sınıflarına katkı sağlamak, sınıftaki materyallerine destek olmak amacıyla böyle bir program geliştirdik. Bu program sonunda toplamda 5 bin öğretmenimiz 'Oyunla İyileşiyorum Eğitimleri'ni almış olacaklar." dedi.

Konuşmaların ardından eğitim programı başladı. Uygulamalı etkinliklerin yer aldığı ve öğretmenlerin aktif katılımıyla gerçekleşen seminerlerde her öğretmen kendi hayal gücüyle ortaya koyduğu ürünlerini paylaşma ve süreçleri değerlendirme imkânına sahip oluyor. Lego eğitimleri yeni tanışan öğretmelerin; fikir alışverişinde bulunmaları, iyi örnekleri görmeleri ve problem karşısında çözüm üretmeleri konusunda farklı bakış açıları geliştirmelerine olanak tanıyor.

 


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER