Eğitim

DGS Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

ÖSYM’den gelen son dakika duyurusuyla DGS başvuruları başladı. 2 yıllık eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen binlerce aday DGS başvuru tarihleri ve sınav ücretine ulaşmaya çalışıyor. DGS başvuru kılavuzunda temel ilke ve kurallar, merkezi yerleştirme ile dikey geçiş yapılacak lisans programları, koşul ve açıklamalar yer aldı.

DGS Başvuru Kılavuzu Yayımlandı
10-05-2024 16:09
SİVAS

Haber Merkezi

DGS başvuruları için geri sayım başlarken adaylar başvuru tarihleri, sınav ücreti ve diğer detaylar hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. DGS başvuru işlemleri daha önceki yıllarda olduğu gibi  ÖSYM AİS üzerinden alınacak. Başvuru yapacak öğrencilerin sisteme giriş yapabilmeleri için T.C. kimlik numarası ve aday şifresi bulunması gerekiyor. DGS başvuru ekranında sınav merkezi tercihi vb. işlemleri gerçekleştiren adaylar ardından DGS sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacak. Başvuru yapan ancak sınav ücretini belirlenen takvim doğrultusunda yatırmayan adayların müracaatları geçersiz sayılacak. DGS sınavına katılan adaylar ardından açıklanan taban puanlara göre tercih yapacak ve yerleştirilecek. Peki 2024 DGS başvuruları ne zaman, başladı mı? İşte, 2024 DGS başvuru tarihleri ve diğer detaylar…

ÖSYM'den yapılan son dakika açıklamasıyla DGS başvuruları başladı. Başvurular ile birlikte DGS başvuru kılavuzu erişime açıldı. Açıklamada " 

2024 Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) 30 Haziran 2024 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular 10-20 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını 10 Mayıs 2024 tarihinde saat 14.30'dan itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabilecektir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2024-DGS Kılavuzu’nda yer almaktadır. Adaylar Kılavuz’a aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Sınava başvuracak adayların Kılavuz’u dikkatle incelemeleri gerekmektedir." ifadeleri kullandı. 

DGS BAŞVURULARI 2024 NE ZAMAN?

Dikey Geçiş Sınavı veya diğer bir ifadeyle DGS başvuru işlemleri 10 Mayıs’ta başlayacak. Sınava katılmak isteyen adaylar 20 Mayıs Pazartesi gününe kadar müracaat edebilecek. Belirlenen takvimde başvuru yapmayan adaylar için geç başvuru işlemleri ise 28 Mayıs’ta alınacak. Geç başvuru yapan adaylardan sınav ücreti %50 artırımlı olarak alınacak.

2024 DGS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK? 

DGS başvuru işlemleri 10 Mayıs'ta ÖSYM'den yayınlanan duyuruyla birlikte başladı.  Adaylar T.C. kimlik numarası ve ÖSYM AİS şifresiyle beraber veya e-Devlet giriş seçeneğiyle Aday İşlemleri Sistemine giriş yaparak başvuru yapabilecek.

DGS SINAV (BAŞVURU) ÜCRETİ BELLİ OLDU 

DGS başvuru kılavuzunun açıklanmasıyla birlikte ücret belli oldu. 2024 yılında DGS sınavı başvuru ücreti 590 TL olarak belirlendi. Başvuru ücretleri ÖSYM e-Ödemeler bölümünden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılacak. DGS ücreti yatırma için son tarih 21 Mayıs 2024 olarak belirlendi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER