Ekonomi

Fahiş Fiyat Artışı Bebekleri De Vurdu!

Bebeklerin beslenme ve bakım ürünlerinde artan fiyatlar ebeveynleri zor durumda bırakıyor.

Fahiş Fiyat Artışı Bebekleri De Vurdu!
21-02-2024 10:19
SİVAS

Neslihan KOÇ

Asgari ücret ve altında bir bütçeyle geçinmeye çalışan ailelerin alım gü­cü konusunda yaşadıkları sıkıntı her geçen gün artmaya başladı.

Yeni doğan bebeklerin aylık bakım masrafları cepleri yakmaya başladı. En büyük gider kalemi ise bebek bezi ve mama olurken firmaların fahiş fiyatları da aileleri isyan ettiriyor.

Son zamanlarda bebek bezi fiyatlarında ki ciddi artış sonrasında çözümü internet alışverişinde arayan vatandaşlar fiyatların internet ortamında iki kat daha fazla olmasından dolayı çaresiz kaldı.

Anne ve babalar, Biz bu masrafın altından nasıl kalkarız diye düşünürken erken tuvalet eğitimi ve ek gıdalara erken geçiş konusunda karar almaya başladılar. Durum böyle olunca Zaruri ihtiyaçlardaki fiyat artışı bebekleri de vurdu.

Bu durumdan muzdarip olan ebeveynler,  bebek ürünlerinde ki fiyatlarda indirim olması gerektiğine dikkat çekerek fiyat artışları konusunda düzenli bir şekilde denetim yapılması gerektiğini vurguladı.

Ailelerin, mama, bez ve ıslak mendil için ödediği bir aylık toplam tutarın bir asgari ücretle yakın olduğunu dile getiren ebeveynler, fiyatların çocuk sayısına göre daha da artış gösterebileceğini söylediler.

Başta bebek bezi olmak üzere, günden güne artış gösteren bebek maması vb. ürünlerde yaşanan bu artışlar ebeveynlerin kanayan yarası haline gelmeye başladı.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER