Spor

Gurumuz Yunus Emre!

Tuttosport, Golden Boy 2024 adaylarını açıkladı. Listede 3 Türk futbolcu da yer aldı. EMS Yapı Sivasspor’un eski futbolcusu ve şuanda Brentford’da forma giyen Yunus Emre Konak da 84. sırada kendisine yer buldu ve Sivaslıları gururlandırdı.

Gurumuz Yunus Emre!
16-04-2024 10:37
SİVAS

Tuğba SARIKAYA

Her yıl Avrupa’da 21 yaş altı en iyi genç oyuncusunun belirlendiği Golden Boy ödülü için 100 kişilik liste açıklandı.

Gazetenin paylaştığı listede ilk sırayı Barcelona’dan Lamine Yamal aldı. Yamal’ı Benfica’dan Joao Neves ve Manchester United’dan Alejandro Garnacho takip etti.

Juventus forması giyen Kenan Yıldız, 16. sırada, Beşiktaş'tan Semih Kılıçsoy 48. ve EMS Yapı Sivasspor’un eski futbolcusu ve şuanda Brentford’da forma giyen Yunus Emre Konak da 84. sırada yer aldı.

Yapılan sıralamanın Ekim 2023’ten bu yana oyuncuların gösterdiği performansa göre belirlendiği ifade edildi.

DEVRE ARASINDA TRANSFERİ GERÇEKLEŞMİŞTİ

EMS Yapı Sivasspor'un genç futbolcusu Yunus Emre Konak, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brentford'a devre arasında transfer olmuştu. Yunus Emre Konak'a Sivasspor Kulübü’de hizmetlerinden dolayı teşekkür etmişti. Kulüp, “Hayallerinin peşinde koşan, alt takımlarımızda forma giyen onlarca genç sporcumuza örnek olan Yunus Emre Konak'a yaptığı hizmetler için teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz. Yunus Emre'nin gelişimine katkı sağlayan Sivasspor Futbol Akademi antrenörlerimize ve A takımımızda ilk kez forma şansı vererek Türk futboluna kazandıran eski teknik direktörümüz Servet Çetin'e teşekkür ederiz” ifadelerini kullanmıştı.

SİVASSPOR’DAKİ PERFORMANSI

Yunus Emre Konak bu sezon Sivasspor formasıyla 17 maça çıkarken 1 de asist yaptı. Genç ön libero kısa sürede gösterdiği performansla Avrupa ekiplerinin dikkatini çekmişti.

İŞTE GOLDEN BOY 2024 LİSTESİNİN İLK 10’U

1. Lamine Yamal - Barcelona

2. Joao Neves - Benfica

3. Alejandro Garnacho - Manchester United

4. Warren Zaire-Emery - PSG

5. Leny Yoro - Lille

6. Savio - Girona

7. Kobie Mainoo - Manchester United

8. Rico Lewis - Manchester City

9. Jorrel Hato - Ajax

10. Arthur Vermeeren - Atletico Madrid

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER