Gündem

KPSS Başvuru Takvimi Ne Zaman Belli Olacak?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2024 lisans düzeyindeki başvurular için geri sayım sürüyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak olan resmi duyuru, başvuru sürecinin başlangıç tarihini belirleyecek.

KPSS Başvuru Takvimi Ne Zaman Belli Olacak?
02-05-2024 14:01
SİVAS

HABER MERKEZİ

Adaylar, KPSS lisans sınavına katılmak için ÖSYM'nin açıklamasını dikkatle takip ediyorlar. KPSS 2024 lisans başvuruları yaklaşırken, bu önemli sınav için hazırlıklarını sürdüren adayların merakla beklediği tarihler ve detaylar yakında netlik kazanacak.

2024 KPSS lisans sınavı için başvurular, kamu sektöründe istihdam edilmek üzere sınava girecek adaylar tarafından büyük bir ilgiyle bekleniyor. ÖSYM'nin açıkladığı resmi sınav takvimine göre, KPSS başvuru tarihleri netleşti.

Kamu Personel Seçme Sınavı'na katılmak isteyen adaylar, belirlenen başvuru süresi olan 3-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında kayıtlarını yapabilecekler. Bu sınav, genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri oturumları ile başlayıp, alan bilgisi testleri ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ile devam edecek.

Sınavlar, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirilecek olup, KPSS ön lisans ve ortaöğretim oturumları için de belirlenen tarihlerde başvurular alınacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER