Sağlık

MERKEZLERE TANI TESTİ, HEKİMLERE İSE EĞİTİM

MERKEZLERE TANI TESTİ, HEKİMLERE İSE EĞİTİM

MERKEZLERE TANI TESTİ, HEKİMLERE İSE EĞİTİM
19-01-2017 09:16

Nurettin ÇUKURYURT/

Sağlık Müdürlüğü, başta antibiyotikler olmak üzere gereksiz ve bilinçsiz ilaç kullanımının önüne geçilmesi amacıyla, Aile Sağlık Merkezleri´ne, hızlı tanı testi dağıttı, Aile hekimlerini de iki günlük eğitime aldı.

Sağlık Müdürü Adil Kaya imzasıyla bu konuda yapılan açıklamada, ?Bilindiği üzere tüm dünyada yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımı; hastalık ve ölüm oranlarında artış, ilaçların yan etki riskinin artması, kaynakların yanlış tüketilmesi sonucu temel ilaçlara bile ulaşılabilirliğin azalması, acil ve temel ilaçlara karşı gelişebilecek dirence dayalı olarak, tedavinin ekonomik ve sosyal maliyetinin artması gibi çeşitli boyutlarda birçok soruna yol açmaktadır.?denildi.

?Bu sorunların çözümüne yönelik incelemeler çerçevesinde ortaya çıkan "Akılcı İlaç Kullanımına dair çalışmalar kapsamında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorun olduğundan, Sağlık Bakanlığınca akılcı ilaç kullanımını destekleyecek faaliyetlerin yürütülmesi için ?Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Ulusal Eylem Planı? hazırlandığı ve uygulamaya konulduğu belirtilen açıklamada ayrıca şunlara yer verildi.

?Eylem planı çerçevesinde gereksiz antibiyotik kullanımını azaltan hızlı tanı testleri tüm Aile Sağlığı Merkezlerine dağıtılmış ve kullanımı konusunda ilimizde görev yapan tüm aile hekimlerine eğitimler planlanmıştır. 17-19 Ocak günlerinde  İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği işbirliğinde eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Yine bu kapsamda akut tonsillofarenjit ve sinüzitte rasyonel antibiyotik kullanımı konusunda hizmet içi eğitim verilecektir.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER