Siyaset

SİVAS´TA KİMSE YORULMADI

SİVAS´TA KİMSE YORULMADI

SİVAS´TA KİMSE YORULMADI
29-07-2017 07:59

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan´ın Parti teşkilatları yöneticilerine ilişkin ?Yorulan çekilsin? açıklaması üzerine gazetemizi ziyaretinde değerlendirmede bulunan Ak Kadınların Sivas Başkanı Semiha Ekinci, ?Sivas´ta kimse yorulmadı, Sivas teşkilatları dinamiktir, oylarını her zaman artırdı. Türkiye´de oy oranında 11.sıradayız. Kimsenin yorulduğunu sanmıyorum, evet yorulan varsa çekilsin, bende aynı kanatteyim? dedi, Ak  Başkanların devam edeceği sinyali verdi.

DEVAM SİNYALİ VERDİ

Ak Parti Sivas teşkilatlarının her zaman dinamik olduğunu ve sürekli oy oranını artırarak Türkiye sıralamasında 11.konuma geldiğini de söyleyen Ekinci, Kadın Kolları seçiminin muhtemelen kasımda yapılacağını ifade ederek, Ak Kadınların Başkanlığına devam sinyali verdi, ?Ak Parti değerlendirilecek herkesi değerlendirir. Küsüp gitmek olmaz. Bugün olmazsa yarın olur. Olmazsa başka zamana ama olur. Partinin içinde olan herkes bunu bilir.? dedi.

VEKİL SAYISIYLA İLGİLİ GÖRÜŞÜ

İl´lerin milletvekili sayıları ile ilgili yeni düzenlemeyle ilgili görüşlerini de açıklayan Başkan Ekinci, Sivas´ın +50´den pay alamamasına ?Anayasa değişiklik paketine gittiğimiz zamandan beri biliyorduk. Yani buruda nüfus kriteri esas alınıyor. Bizim büyükşehir olmamamızla, vekil sayısının 6´ya çıkmamasında tek etken nüfustur. Göç veriyoruz. Merkez nüfusuna baktığımız zaman artıyor ama kırsalda, ilçelerde göç var, nüfusumuz azalıyor. Artık köylerde kimse yok gibi? dedi.

HAYDAR ALDIKAÇTI/

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Semiha Ekinci, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan´ın ?Yorulan çekilsin? açıklamasını değerlendirerek ? Sivas´ta kimse yorulmadı, Sivas teşkilatları dinamiktir, oylarını her zaman artırdı. Türkiye´de oy oranında 11.sıradayız. Kimsenin yorulduğunu sanmıyorum, evet yorulan varsa çekilsin, bende aynı kanatteyim? dedi.

Basın Bayramı nedeniyle beraberinde Sivas Kadın Kolları Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Emine Ersöz ve Başkan Yardımcısı Gülsüm Şerbet olduğu halde önceki gün gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Haydar Aldıkaçtı ile görüşen Ak Kadınların Başkanı Ekinci, Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Erdoğan´ın, Genel Merkezde aynı saatlerde milletvekilleri ve parti teşkilatlarına ilişkin ?Yorulan çekilsin, teşkilatlar gerekiyorsa yenilensin, metal yorgunluğu istemiyoruz? şeklindeki açıklamaları üzerine değerlendirmelerde bulundu.

?SİVAS YORGUN DEĞİL?

?Sivas´ta yorgunluk yok? diyerek sözlerine başlayan bayan Ekinci, ?Sivas´ta kimse yorulmadı, Sivas dinamik, oy oranını da arttırdı. Türkiye´de oy oranında 11 il olmuşuz. Yarın seçim olsa yine aynı şekilde oy alırız. Görevde kaldığımız sürece bıkmadan, usanmadan yola devam edeceğiz.?dedi.

KONGRE SÜRECİ

Kongre sürecine girdiklerini, delege seçimlerini tamamladıklarını hatırlatan Başkan Ekinci, ?Ana kademe seçimlerine geçip devam edeceğiz. Kasım´dan sonra Şubat ayına kadar il kongresini yapacağız.?diye konuştu.

BAŞKANLIK HAYALLERİ SÜSLÜYOR

İktidar partisinin il başkanlığının önemli koltuklardan birisi olduğunu, siyaset yapan herkesin hayalini süslediğini de vurgulayan Ak Kadınların Başkanı Ekinci, ?Kendinde o cesareti gören müracaat eder, genel merkezde bakar ve değerlendirir. Sonrasında olursa olur. Geçmişte de görüldü, kongrede yarışmak bölünmelere sebebiyet verebilir. Bunlar bizim içinde geçerli, gençlik kolları içinde? Genel Merkez bize yansıtmadan anketler yapıyor, anket sonucunu değerlendiriyor. Bizim bir karnemiz var, raporlarımız var, Bakanımız, milletvekilimiz, belediye başkanımız var. Çok geniş bir araştırmadan sonra Ankara´ya çağırıp Genel Başkan ile görüştürüyorlar. Kimin il başkanı olacağı söyleniyor. Git kadronu oluştur diyorlar. İşleyiş böyle yürüyor.?dedi.

KÜSMEK YOK

?Ak Parti değerlendirilecek herkesi değerlendirir. Küsüp gitmek olmaz. Bugün olmazsa yarın olur. Olmazsa başka zamana ama olur. Partinin içinde olan herkes bunu bilir.?diyen Başkan Ekinci, ?Görevde olan hiç kimse yorulduğunu düşünmez. İstediğinize sorun kimse yoruldum demez.? Beyanında bulunarak, Ak Kadınların başında devam etmenin sinyallerini de verdi.

?YORGUN OLAN VARSA, AYRILSIN?

?Tabi ki Cumhurbaşkanımızın ifadelerinden herkes üzerine düşeni alıyordur. Kendini yorgun hisseden varsa ayrılır.?diyen Ekinci, ?Yorucu bir süreç geçti aslında. 1 Kasım, Referandum, 15 Temmuz, İl, İlçe kongreleri gibi. Aslında yorucu da oldu. Olağan kongreler, falan, normal bir bedenin buna dayanması zordur. Ben arabayla ocak ayından bugüne 26 bin kilometre yaptım. 15 Gün içerisinde sadece Gemerek´e 3 kez gittim. Adaylar, delegeler bunlarla uğraştık. Yani yorgunluklara da hak vermek lazım.?dedi.

?BİZ DE İŞLEYİŞ ŞÖYLEDİR?

?Sayın Genel Başkanımızın konuşmalarından az-çok neyi ifade ettiğin biliyoruz. Şöyle bir, çok değişim olacak gibi algı var. Bizde işleyiş genel merkezde şöyledir. Bana sen yoruldun, teşekkür ederiz derlerse ben zaten bırakırım. Adayda olamam. Ama ?senden memnunuz devam et derlerse de? başka kimse aday olamaz zaten . Genel merkez kiminle kararını verdiyse onunla devam eder. Bu parti her zaman en iyisine layıktır.?diye noktaladı.

VEKİL SAYISI

Başkan Ekinci, İl´lerin milletvekili sayısının yeniden düzenlenmesi ve Sivas´ın +50´den faydalanamamasıyla ilgili olarakta ?Anayasa değişiklik paketine gittiğimiz zamandan beri biliyorduk. Yani buruda nüfus kriteri esas alınıyor. Bizim büyükşehir olmamamızla, vekil sayısının 6´ya çıkmamasında tek etken nüfustur. Göç veriyoruz. Merkez nüfusuna baktığımız zaman artıyor ama kırsalda, ilçelerde göç var, nüfusumuz azalıyor. Artık köylerde kimse yok gibi? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER