Gündem

Şimdi Sivas'a Hizmet Zamanı

5 yıl boyunca Sivas’a hizmet edecek olan Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, bugün resmen başkanlık görevine başladı. Belediye makamında Hilmi Bilgin’den görevi devralan Başkan Uzun daha sonra belediye binası önünde vatandaşlara seslendi. Uzun, artık parti rozetini çıkardığını ve herkesin belediye başkanı olarak göreve başladığını söyledi.

04-04-2024 15:41
SİVAS

Demet KARAKUŞ

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 43,31 oy alarak aday olduğu Büyük Birlik Partisi’nden belediye başkanı seçilen Dr. Adem Uzun sultan şehrin yeni belediye başkanı olarak hizmet etmeye başladı. Görevi Hilmi Bilgin’den devralan Dr. Adem Uzun için devir teslim töreni düzenlendi. Belediye hizmet binası önünde düzenlenen programa Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bulut, Emin Serin, İl Başkanı Ahmet Polat ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye hizmet binasında Dr. Adem Uzun vatandaşlar tarafından meşalelerle karşıladı. Daha sonra ise halk oyunları gösterileri yapıldı.

ŞEHRİMİZİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Sivas halkın oylarıyla belediye başkanı seçildiği ve artık göreve başladığını ifade eden Başkan Adem Uzun, “Her yerde ifade ediyorum. Artık şehrimizi hep birlikte yöneteceğiz. Kazanan Sivas oldu Bundan sonraki süreçte Sivaslı kardeşlerimizle, abilerimizle, ablalarımıza diyoruz ki şehir hepimizin bundan sonra hepinizin başkanı olacağım Hepinizle birlikte bu şehri hep birlikte yöneteceğiz diyorum. Oy alırken şehirdeki tüm kardeşlerimizin oylarını aldık Farklı kesimlerden, farklı siyasi görüşlerden, farklı düşüncelerden birçok Sivaslı kardeşimiz değişim dedi ve değişimde de iradesini bizden yana gösterdi. Biz bunun farkındayız. Diyoruz ki geldiğimizde de bizler Bu düşüncelerle şehrimizi yöneteceğiz. “dedi.

HERKESİN BELEDİYE BAŞKANIYIM

Parti rozetini çıkardığını artık Türk bayrağı rozetiyle Sivas’a hizmet edeceklerini kaydederek, “Bu şehrin belediye başkanı olarak 365 bin kişiye hizmet eden bir belediye başkanı olacağım. Bunu özellikle sizlerin huzurunda şimdiden taahhüt ediyorum. Belediyemizin kapısı sizlere açık olacak. Her yerde şunu söylüyorum. Bu kardeşinizi çarşıda, pazarda, sokakta, her yerde göreceksiniz. Artık Sivas'ta yeni bir siyasi profili hep göreceksiniz. Tıpkı Avrupa'da olduğu gibi halkla iç içe olan, halkın derdiyle dertlenen, halkın sevincine ortak olan bir belediye başkanı kardeşinizi seçtiniz. “ diye konuştu.

LİKAYATLİ KADRO OLUŞTURACAĞIZ

Sivas’ın sorunlarının farkında olduklarını söyleyen Başkan Uzun, “Güçlü bir yönetim oluşturacağız. Liyakatli ve ehil kadrolarımızda artık şehrimize hizmet etmenin zamanı geldi. Seçim döneminde en büyük gördüğümüz sorum ulaşımdı. Su ciddi bir sorundu. Bunların dışında şehrimizin dokunulması gereken daha birçok sorun var. Bu sorunların hepsine el atacağız. Sizlerden ben çok kısa bir süre istiyorum. Önce kadromuzu oluşturacağız sonra sorunlara hep birlikte dokunacağız.  Artık yenilik dediniz. O zaman size mesajınızı verdiniz. Bizler mesajımızı aldık. Bundan sonraki süreçte çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız. Yeni bir sınav bitiyor. Üreten bir Sivas’ı hep birlikte inşa edeceğiz. Sivas dışındaki tüm hemşehrilerime sesleniyorum. Yurt dışındaki hemşehrilerime, Sivas dışında Türkiye'nin farklı yerlerinde yaşayan tüm Sivaslı kardeşlerime, geldiğinizde Sivas'ta değişim imajını sizlere göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

LİNÇLERE CEVABI 5 YILDA VERECEĞİM

Tersine göçü başlatan bir Sivas'ı bugün itibariyle başlattıklarını söyleyen Başkan Uzun, “ Sorumluluklarımızın farkındayız. Göreceksiniz bu kardeşiniz ekibiyle birlikte sizleri mahcup etmeyecek. Birçok projeyi söz verdik. Hepsini tek tek tek başaracağız. Şimdi bazı haber sitelerinde görüyorum. Linç kampanyaları şimdiden başlatılmış. Bazı yandaş medyaların yaptıkları algı operasyonlarına gülüp geçiyoruz. Cevabını beş yıl içerisinde vereceğim. Her şey açık olacak. Birileri değişiklik istemiyordu. Birileri Sivas yerinde saysın istiyordu. Biz değişim için geldik. Yenlik için geldik. Gelişim için geldik. Biz buradayız. İnanıyoruz beş yıl içerisinde de çok büyük hizmetleri hep birlikte yapacağız. Alevisinden, sünnisine, sağcısından solcusuna tüm farklı görüşlerin başkanıyım. Bunu herkes böyle bilsin.” şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER