Medya

Sivas’ta Hem Doğaya Dost, Hem De Ceplere

Sivasta mazot ve benzin fiyatlarına gelen zamların ardından elektrikli araçlara rağbet arttı. Sivas’ta yaşayan ve uzun zamandır elektrikli araca sahip olan Necmettin Resul Kündem, elektrikli araçların hem doğa dostu hem de ceplerin dostu olduğunu vurguladı.

Sivas’ta Hem Doğaya Dost, Hem De Ceplere
04-05-2024 11:08
SİVAS

SULTAN ÖZKARAMAN

Sivas’ta son zamanlarda elektrikli araçlara olan rağbet artmaya başladı. Elektrikli araç kullanıcısı Necmettin Resul Kündem, kullandığı aracı ayda 4 kez şarj ederek ulaşım sıkıntısına çözüm bulduğunu dile getirdi.

Ulaşım sıkıntısının yanı sıra ekonomik anlamda da elektrikli araçların çözüm olduğunu belirten Kündem, bu araçların benzinli araçlardan daha az karbondioksit salımına neden olduğunu söyledi.

DEVLETTEN TEŞVİK BEKLENİYOR

Elektrikli araçların kullanımının artması gerektiğini söyleyen Kündem, devletten, vatandaşlara bu konuda teşvik verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Devletten vatandaşa teşvik olmalı. ÖTV ücreti en minimaliz şekilde olmalı yüzde 10 gibi. MTV konusunda da hiç ücret alınmamalı” şeklinde konuştu.

“GELECEK NESİL ARABALAR”

Vatandaş tarafından oldukça rağbet gören elektrikli araçların, gelecek nesil araçlar olduğunu belirten Kündem, “Hem doğa dostu, hem de cep dostu. Ben ayda 4 defa şarj ediyorum. 3 sefer yüzde 80, bir sefer de yüzde 100 olarak şarj ediyorum. 525 km yol gidecek olursam 125 TL faturası oluyor yani 0-100 şarj toplam maliyeti 125 TL. Gece 22.00’dan sonra şarja takıyorum, faturam gece tarife olarak fiyatlandırılıyor. Doğaya karşı karbon emisyonu yok. Gelecek nesil arabalar diyebiliriz çünkü servis bakımı yok. Yağ, su, filtre gibi değişim derdi yok. Birçok anlamda kolaylık sağlıyor fakat dediğim gibi devletten vatandaşa teşvik olmalı” dedi.

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres   haberler ekspres son dakika    

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER