Gündem

Sivas'ta Ulaşıma Neşter Vurulacak

Sivas’ın en önemli sorunlarından birisi olan ulaşımla ilgili Belediye Başkanı Adem Uzun neşteri vuruyor. 6 ay içerisinde kentin ulaşım master planını yapmak istediklerini belirten Başkan Uzun, halk otobüslerinin son durağını yeniden Yenişehir’e taşıyacaklarını ifade etti.

Sivas'ta Ulaşıma Neşter Vurulacak
03-05-2024 12:07
SİVAS

Neslihan KOÇ

Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, toplu ulaşımda yaşanan sorunların kalıcı olarak çözüme kavuşturulması adına çalışmalara başladı. Bu kapsamda Başkan Yardımcısı Abdürrahim Ceyhan ile birlikte Ulaştırma Müdürlüğünü ziyaret etti.

Yapılan değerlendirme toplantısının ardından ilk iş olarak ulaşım master planını hazırlayacaklarını söyleyen Uzun, "Alternatif yol güzergahları, yeni durak ve ringler ile hemşehrilerimizin kolay ve konforlu bir ulaşıma kavuşmalarını sağlayacağız" dedi.

6 ay içerisinde Sivas ile ilgili ulaşım master planı yapmak istediklerini bunun içinde ODTÜ ve İTÜ’deki ilgili hocalarla görüştüklerini belirten Uzun, “Şehrimizin gelecekteki 10 yıllık ulaşım planlamayı amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra şuan üniversitede son durak var. Yakında yeni üniversite hastanesinin açılmasıyla birlikte oradaki son durakta işlevsiz hale gelecek. Biz tekrar son durağı Yenişehir bölgesine çekmeyi planlıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ve Kayseri Caddesi’ne de ringleri koyacağız ve halkımızın hızlı bir şekilde üniversiteye kavuşmasını sağlayacağız. Bunların yanında aynı zamanda Çiçekli- Esentepe, Esentepe- TOKİ ve Bülbüller- Tuzlugöl hattı üzerinden Esentepe- TOKİ’nin olduğu bölgede yeni bir alternatif yol açacağız. Bu yolu açtıktan sonra bu bölgede bu hattın üzerinde 62 hattın olduğunu görmekteyiz. Bunu da 120 sayısına çıkarmayı düşünüyoruz. Hem hat sayısını artırmak istiyoruz. Duraklardaki yolcu yoğunluğunu azaltmak istiyoruz. Otobüs içerisindeki yolcu yoğunluğunu azaltmak istiyoruz. Sefer sayılarını da artırmayı planlıyoruz. Bu şekilde dokunuşlarımızı yaparak inşallah paydaşlarımızla birlikte ulaşım sorununu çözüme kavuşturacağız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER