Kültür Sanat

Sivaslı Çello Sanatçısı Adasu Akın, Müzikle Sınırları Aşıyor

Zaralı ve İzmir doğumlu çello sanatçısı Adasu Akın, klasik müzikten türkülere uzanan geniş repertuarıyla uluslararası sahnede dikkat çekiyor. Yaşar Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi olan Akın, hem çalgısıyla hem de sesiyle farklı kültürler arasında bir köprü kuruyor.

Sivaslı Çello Sanatçısı Adasu Akın, Müzikle Sınırları Aşıyor
21-04-2024 15:28
SİVAS
Neslihan KOÇ
Akın, müzik eğitimine İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın Çocuk Korosu'yla başladı ve ilk enstrümanı olarak kemanı seçti. İlkokulu bitirdiği yıl kabul edildiği Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda viyolonseli tercih etti. Eğitimine İtalya'nın Parma kentindeki Conservatorio Arrigo Boito'da devam eden sanatçı, aldığı tam puanla dikkatleri üzerine çekti.
Kendi bestelerini de yakında yayınlamaya hazırlanan Adasu Akın, "Müzik yapmak benim ruhuma olan sorumluluğum" diyerek sanatını ifade ettiği yolda duygusal bir bağ kurduğunu belirtiyor. Sanatçı, çello çalarken şarkı söyleyerek kendini tamamlanmış hissettiğini de ekledi. İtalyanca ve İngilizceyi ilerleten sanatçı, şimdi İzmir'de müzik ve sahne sanatları üzerine yüksek lisansına devam etmekte.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER