Ekonomi

Trafik Sigortasına Büyük Zam Net Tarih Belli Oldu!

Zorunlu trafik sigortası tarifelerinde yeni dönemin o tarihten itibaren başlayacak. İşte detaylar…

Trafik Sigortasına Büyük Zam Net Tarih Belli Oldu!
15-04-2024 14:04
SİVAS

Haber Merkezi

Zorunlu trafik sigortası alanında yeni bir dönem başlıyor. Hesaplama yöntemlerinde yapılan önemli değişiklikler sonucunda sürücülerin ödeyeceği tutarlarda artışlar gözlemleniyor.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin güncel verilerine göre, otomobiller için en düşük trafik sigortası primi 4.028 liraya yükseldi. Trafik sigortası, araç sahiplerinin yakından takip ettiği bir konu ve bu alanda ardı ardına yeni düzenlemeler hayata geçiriliyor.

TÜKONFED Başkanı Turusan Bağcı, "Mayıs ayında trafik sigortası primlerinde ciddi bir artış bekleniyor" açıklamasını yaparak bu konudaki gelişmelere dikkat çekti.

Otomobiller için en düşük trafik sigortası priminin 4.028 liraya yükselmesi, sürücüler arasında dikkate değer bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Tavan fiyatlarının her ay yüzde 2 arttığı trafik sigortası, 2024'ün ilk dört ayında ise aylık yüzde 5 artışla güncellenecek. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SDDK), bu artışları 2 katına kadar çıkarma yetkisine sahip.

Ocak ve şubat aylarında yüzde 10 artan sigorta fiyatları, mart ve nisan aylarında yüzde 5 seviyesinde kaldı. Mayıs ayıyla birlikte ise fiyatların hasar maliyeti endeksine göre belirleneceği yeni bir döneme geçilecek.

İstanbul'da, 1 Aralık 2023'te otomobiller için en düşük trafik sigortası tavanı 3 bin 369 lirayken, 13 Nisan 2024 itibarıyla bu rakam 4 bin 945 liraya yükseldi.

Özellikle kazalara karışan ve yüksek risk grubunda bulunan sürücülerin ödeyeceği en yüksek tutar da 20 bin 215 liradan 26 bin 967 liraya yükseldi.





SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER