Çorbalar Başkan Adem Uzun’dan Puanlar Yiğidolardan

İsmail DURSUN
İsmail DURSUN
Çorbalar Başkan Adem Uzun’dan Puanlar Yiğidolardan
15-04-2024

Uzun Ramazan Bayramı tatili arasından sonra merhaba değerli dostlar, EMS Yapı Sivas spor Milli aranın ardından tekrar müsabaka dönemine zorlu bir o kadar zirve mücadelesinde var olan Trabzon spor deplasmanı için 31 Mart 2024 yapılan Yerel seçimlerde belediye başkanlığına getirilen Dr, Adem Uzun BBP il başkanı Ahmet Polat ve beraberindeki bir heyetle Sivasspor Takım Teknik direktörü Bülent Uygun ve sporcuları idmanda ziyaret ederek yaptığı konuşmada ‘’Bu markamız ve şehrimizin Türk futbolunun vazgeçilmezi ve temsilcisi olan takımımızın her zaman yanlarında olacaklarını Trabzon’a araç tahsis edeceklerini söyledi.

     Başkan Uzun ‘’Taraftarları uğurlarken ‘’Puanlar getirin çorbalar benden’’ diyerek başarı dileklerini iletmiştir.

      Evet Belediye başkanı Adem Uzun’un dilekleri yerine gelmiş oldu. Adem Uzun 3.lig,3.grupta mücadele eden şehrimizin diğer bir takımı 4 Eylül Futbol A.Ş kulübünün tesis ve ekonomik anlamda zor günler geçtiğini bildiği ve Sivas belediye sporu yeniden yaşatacağız sözlerinden yola çıkarak Muhsin Yazıcıoğlu tesislerinin takıma tahsis edilmesini sağlamış olması da önemli bir gelişmedir.

      Bu konuyla ilgili gelişmeleri daha sonra değerlendireceğim. Gelelim Sivasspsor Trabzonspor karşılaşması öncesine evinde oynadığı Karagümrük müsabakasından sonra bir Milli ara dönemi yaşandı. Bu süre içinde hazırlık çalışmaları derken sakatlıkları devam eden Caner Osmanpaşa,Hakan Aslan,Ali Şaşal  Turgun Bayev kadroda yer almadılar .

         Trabzonspor’un saha olayları nedeniyle müsabakanın seyircisiz olması,  dolaysıyla Sivasspsor içinde büyük bir avantaj olduğunu da söylemek lazım.

Müsabakaya savunma ağırlıklı bir dizilişle oyuna başlayan yiğidolar  uzun boylu savunma oyuncularından Appindangoye Camara,Ugur çİftci.Murat paloli önünde Pounguras, ile savaşan takım öncelikle savunma güvenliğini alır düşüncesiyle öylede oldu .

    Trabzonspor daha çok merkezden ve kanat bindirmeleri ile ayağa top oynayan ekiplerden biri bünyesinde önemli yıldızları ile Sivas spor kalesinde sayısız gol pozisyonları yakaladı ama Sivas spor kalecisi Nikoliç başta olmak üzere savunmanın kilit sistemini bir türlü geçip gole ulaşamayan bir Trabzonspor vardı.

      Çok net gollük şutların kaleci Nikoliç’in ellerinde eridi ya da kornere çelerek müsabakanın önemli sporcuları arasında yer almış oldu.

İlk yarıda Trabzonspor galibiyete çok yakın pozisyonlar yakaladı ama hücumdaki önemli kranponları son vuruşları yapamadılar. Özellikle Trezeguet sayısız şutlar la Meunierle üç net topu  ezmiş oldu.,Sivasspor ara geçişleri iyi değerlendirerek  kontratakları ile öne çıkan taraf idi ilk yarıda.

 Zaman zaman yanlış pas hataları Sivassspor adına tehlikeli anlar yaşatılsa da kısa sürede bunlar ber taraf edilebildi.

      İkinci yarıda  Charisis, Bartug,kenarda Menig ve Koita ileri ucda R.manaj ile  müsabakanın ikinci bölümde başlayan değişikliklerle sonlara doğru ataklar yaparak oyundan düşmeye başlayan Trabzonspor karşısında oyunda kalarak  Manajın yaptığı asistle onu gole çeviren Menig takımlarını ateşleyerek skoru korumasını bildiler.

     Trabzon spor Tepe ile de iki üç pozisyon bulmasına rağmen Sivas akılı savunması ve şans faktörü ile çok ileri düzeyde bir performans olmasa da taktiksel bir kurgu ile sahadaki skoru korumasını bildi. Oynun her alanında hakim olan Trabzon spor olsa da bazen futboldaki şans faktörünüde ekleyince oyundan değil şanstan yana da puan alabiliyorsunuz.

    Abdullah Avcının hamleleri de bu şans faktörünü kıramadı, Taraftarlarının tribünlerde olmaması onlar için bir dezavantaj doğurdu büyük umutlarla oyuna aldığı Umut ve  Fauntas da  oyunun çevrilmesinde aktör olamadılar.

      Trabzon spor yazarçizerlerinin paylaştığı’’Sivasspor gibi sıradan bir takıma yenilmenizi hazmedemiyoruz’ ’cümleleri ne kadar seviyesiz ve anlamsız bir düşüncedir kimin sıradan takım olduğunu müsabakanın sonucu ve sizin sahada sergilediğiniz anlamsız futbol anlayışınızdır beyler.

   EMS Yapı Sivassspor aldığı üç puanla çok rahat bir konuma geldi önümüzdeki kalan altı müsabakadan iki üç galibiyet alması halinde ilk beş takım arasında girecektir.

       Değerli dostlar Sivasspor 33. Haftada 22 Nisan 2024 Pazartesi günü saat.20.00 de Fenerbahçe ile evinde oynayacaktır. 28.Nisan Pazar günü ise yine evinde Konya sporla yine evinde oynayacak müsabakalarda sizlerin avdet etmesi halinde buralardan mutlaka puan alınır.

           Tüm takımlarımıza başarılar dilerim.

          Görüşmek dileğiyle efendim

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?