USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AHİRET YURDU

21-03-2019

?Dünya hayatı ancak bir oyun ve bir eğlencedir. Elbette ki ahiret yurdu Allah´a karşı gelmekten sakınanlar için daha hayırlıdır??

(En´am,6/32) ayetinde belirtildiği üzere dünya hayatı gerçekten geçicidir. O halde bu dünyada kaldığımız bu geçici sürenin yararlı, anlamlı ve değerli olması için Allah´ın hoşnutluğunu ve rızasını kazanmak, O´na yakınlaşmayı umarak hayırlı ameller yapmak önceliğimiz olmalıdır. -?Artık kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse onun mükâfatını görecektir. Kim de zerre ağırlığınca bir kötülük işlerse onun cezasını görecektir.(Zilzâl,99/7-8??Size kıl kadar haksızlık edilmez? (Nisâ, 4/77). Böyle bir niyet taşımadan yani hayırlı-salih âmel işlemeye öncelik verme niyetinden yoksun olarak yaşanılan hayat boş, manâsız ve faydasız geçirilen bir süreden ibaret olacaktır.(Sabri Akpolat, Dünya Hayatı Geçicidir, Kur´andan Öğütler 1, D.İ.B. Yayını, s.212)Hz.Peygamber (s.a.s), ? Kişiyi ölürken üç şey uğurlar: Sevdikleri, malı ve yaptıkları. İlk ikisi geri döner ve o yaptıkları ile baş başa kalır !?( Buhari, Rikâk, 42) buyurmuşlardır.

            Cenab-ı Allah, her kötülüğün misliyle bir cezası bulunduğunuYunus, 10/27); Öyle bir günde hiç kimsenin başkası adına bir şey ödeyemeyeceğini (Bakara, 2/48); hiçbir günahkârın, başka bir günahkârın günahını yüklenemeyeceğini (Fâtır, 35/18) buyurmaktadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?