USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ALLAH´IN SEVDİĞİ KULLAR KİMLERDİR?

13-12-2019

Cenab-ı Allah, Kur´anı Kerim´de, tutum ve davranışlarıyla, hareketleriyle, kendisine karşı fiil ve işlemleriyle sevdiği ve sevmediği kullarını belirtmiştir.

Sevdiği kullar şunlardır:

1-Allah, sabredenleri sever(Âl-i İmrân,3/146): Bu nedenle insanın, hayatın bir imtihan; dünyanın bir imtihan yeri olduğu bilinci içinde,karşılaştığımız zorluklara sabredip sükûneti tercih edelim.

2-Allah, çok tövbe edenleri sever( Bakara, 2/222): Bu nedenle Rabbimize teslimiyetimizi, günahlarımıza pişmanlığımızı sık sık dile getirip O´nun engin ve zengin merhametine sığınalım. Her tövbenin adeta hayata yeni bir başlangıç olduğunu unutmayalım.

3-Allah, kendisine tevekkül edenleri sever ( Âl-i İmrân,3/159):  Bu nedenle, her türlü işlem, eylem, tutum, davranışlarımızı tam olarak yerine getirdikten sonra ?Allah bize yeter! O ne güzel vekildir!? diyerek O´na tevekkül edelim; güvenelim; rahmet ve inayetinden ümit kesmeyelim.

4-Allah, adil olanları, adil davrananları sever( Hucurat, 49/9): Bu nedenle alış-verişlerimizde, herkese karşı davranışlarımızda adaletli olalım. Adalet, mülkün temelidir; adalet güven ve huzurun anahtarıdır; insanca bir yaşamın olmazsa olmazıdır.

5-Allah, kendisine karşı gelmekten sakınanları sever (Tevbe,9/4): Bu nedenle, her zaman görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olmamız ve o şekilde davranmamız; hayatımızın ve yaratılışımızın gaye ve hikmetine uygun yaşamamız gerekir.

6-Allah, iyilik yapanları sever (Âl-i İmrân,3/134): Bu nedenle, muhtaçlara, düşkünlere, zor durumda olanlara; maddi veya manevî ihtiyacı olanlara iyilik yapmalı; yardıma koşmalıyız.

7-Allah, maddi ve manevî çok temiz olanları sever (Tövbe,)/108):Temizlik, çevre temizliği, insanın bünyesel temizliği ve kalp temizliği olarak kısımlara ayrılır. Bu yönlerden temizliğe çok dikkat etmemiz; özellikle kalbimizi manen çok temiz tutmalıyız.

8-Allah,Muhsinleri(Bakara, 2/95);güzel davrananları (Âl-i İmrân,3/148); Resulüne uyanları(Âl-i İmrân,3/31); Takva sahiplerini (Âl-i İmrân,3/76); Allah yolunda çalışanları (Saff,61/4) sevdiğini bildirmekte ve sevdiği kullarına: ? İyi biliniz ki, Allah´ın dostlarına korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir de !?(Yunus, 10/62) müjdesini vermektedir.

 KITA

Baharın çiçekleri

Müjdeler, dirilişi!

İmansızlar söylesin,

Kim başarır bu işi!

                 M.OYTAN

KITA

 Ölüm, has gençlik aşısı,

 Yaşlanmayı tam durdurur!

 Çürüse de beden-kası,

 Allah nefesi nur, durur!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?