USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AYET-EL KÛRSδNİN FAZİLETİ

11-09-2019

Ayetel Kürsî Kur´anın, İhlâs Suresi gibi, kalbi sayılan, son derecede önemli ve büyük bir ayettir. Hz. Peygamber Efendimiz bu ayet hakkında şöyle buyurmaktadır:

 "" Ayetel Kürsî, o kadar kutsal bir ayettir ki, farz namazından sonra okunması halinde bir dahaki namaza kadar okuyan kişi Cenab-ı Allah´ın zimmetindedir !""

Zimmetinde demek, bir şeye sahip olmak; korumasında olmak, kimsenin el uzatamayacağı, ihlâl edemeyeceği, zarar veremeyeceği konumda olmak demektir. Cenab-ı Allah´ın zimmetinde demek, asla hiç bir kimsenin, hiç bir gücün zarar veremeyeceği; Allah Tealâ´nın sahip çıktığı konuma kavuşmak demektir.

Sahabeden bazı kişilerin, Kur´an´ın en büyük ayeti hangisidir sorusuna, Peygamberimiz(s.a.s.): ?Âyet-el kürsîdir? cevabını vermiş ve: ?Her şeyin bir zirvesi vardır. Kur´an´ın zirvesi de Bakara Sûresidir. Bakara Sûresinde bir ayet vardır ki, o ayet Kur´an ayetlerinin seyyîdidir. O, ayet-el kürsî ayetidir.? Buyurmuştur.(Tirmizî, Fedâilü´l Kur´an, 2)

Yine Hz. Peygamber(s.a.s.): ?Kim Ayet-el Kürsî´yi okursa o gün akşama kadar kaza ve belâlardan korunur.? buyurmaktadır.

Bakara Sûresinin 255.ci ayeti olan bu ayeti, bilenlerin bilmeyenlere tavsiye etmesi; herkesin evlatlarına ve yakınlarına öğretmesi son derecede önemlidir.!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?